Entre els partidaris del “sí” hi ha una majoria de persones informades sobre l’acord d’associació i entre els del “no” una majoria de poc informades. A això s’agafen des del Govern els grups de la majoria i el Partit Socialdemòcrata (PS) per mostrar-se optimistes a revertir la situació. El ministre portaveu, Guillem Casal, ha afirmat que “això ens esperona a continuar la campanya informativa, amb l’objectiu de fer-la més transversal i diàfana”. Sobre els indecisos, “no podem albirar cap a on aniran”, però es va mostrar convençut que si es distribueix més informació, “és possible que els contraris canviïn de parer”. En un to similar s'ha pronunciat el president del grup parlamentari demòcrata, Jordi Jordana, que ha afirmat que “entenem que és possible remuntar”, perquè “els contraris predominen entre els que no tenen suficient informació”, així que “millorant-la, es pot revertir el resultat”.

Continuant amb els partidaris de l’acord d’associació i que formen part del pacte d’Estat, la presidenta del grup parlamentari socialdemòcrata, Judith Casal, s'ha mostrat “optimista”, ja que “hem de continuar invertint en accions comunicatives” per tal que la gent “esvaeixi els dubtes”, perquè “és normal que hi hagi recança si una cosa no s’entén”. Igualment, des de les files de Ciutadans Compromesos (CC), Carles Naudi ha augurat que, “si tenim un marge de temps prudencial abans d’arribar al dia del referèndum, això es pot anar girant, i ho dic de forma moderadament optimista”. 

Concòrdia i Andorra Endavant (AE) també s'han pronunciat avui just abans de la celebració del ple del Consell General i després de saber-se els resultats de l’Observatori. El cap de files de Concòrdia, Cerni Escalé, ha demanat al Govern reconsiderar el full de ruta. “És una situació greu, ja que convocar un referèndum per aquest acord en un clima tan negatiu pot ser molt perjudicial”, perquè “en diplomàcia les portes es tanquen o s’ajusten de forma suau, silenciosa i discreta, i no de manera pública”, ha afirmat. Per això, ha considerat “greument negligent” convocar-lo malgrat aquesta situació. 

Tot i això, “som europositius”, ha assegurat, i “hem d’arribar a un clima d’entesa i cooperació amb la UE, però no amb aquest acord”, ja que “té un impacte molt fort per l’habitatge, les pimes i la immigració, i ara el que hem de fer és mantenir la població unida i que no es posin en risc els recursos naturals”.

Finalment, s'ha pronunciat la líder d’Andorra Endavant (AE), Carine Montaner, que ha anunciat que a partir del mes vinent el partit habilitarà una eina d’intel·ligència artificial a la seva pàgina web perquè tothom que ho vulgui pugui fer preguntes i rebre les respostes pertinents de forma automàtica. En aquests moments, es troba en període proves i estarà operativa el dia 15 de gener.