En la part final de la intervenció televisiva, el cap de Govern, Xavier Espot, es va referir a les possibilitats que té el país de creixement. “No podem créixer massa més i l’augment de població no pot continuar a aquest ritme, ja que, per exemple, tenim l’hospital saturat”, va afirmar. En aquest sentit, va recordar que s’abordarà properament una ampliació del centre sanitari que costarà 80 milions d’euros.
També es va referir a la capacitat elèctrica, que actualment només pot créixer un 15%, un fet que millorarà amb la connexió elèctrica amb Espanya. Ara bé, “hem de créixer moderadament, perquè la nostra filosofia tampoc és el decreixement”, va matisar. I per això va explicar que s’ha tornat a un sistema de quotes similar a la prepandèmia, amb més restriccions. A més, va defensar l’entrada de nous sectors econòmics que no siguin tan demandants de mà d’obra com ho són els tradicionals.
Per un altre costat, també va ser qüestionat sobre l’avortament. Sobre això, va reconèixer que amb les iniciatives que s’han pres fins ara “no n’hi ha prou” i “no podem acceptar” que el fet d’avortar sigui considerat un delicte penal actualment. Per aquest motiu, va avançar que es camina cap a un sistema que elimini el càstig penal de la pràctica, anar més enllà respecte a l’acompanyament i en l’ajuda econòmica en cas que es decideixi interrompre l’embaràs fora de les fronteres d’Andorra.
Per últim, el cap de Govern es va referir a les persones discapacitades i a la gent gran. Així, va repassar les accions que s’han dut a terme al Servei d’Atenció Domiciliària (SAD), amb l’objectiu que les persones grans puguin quedar-se a casa en cas que així ho vulguin. Sobre el personal que els atén, va reconèixer que “s’ha mort d’èxit”, ja que costa trobar-ne de qualificat. Sobre el mètode de valoració dels discapacitats de la Conava, a la qual “li calen més recursos perquè hi ha una certa mancança”, va avançar que s’haurà de canviar per destacar les capacitats d’aquestes persones i no les discapacitats.