El ple del Consell General aprovava aquesta tarda la constitució d’una comissió d’estudi per analitzar les accions i mesures tècniques d’ordenació del territori i urbanisme a implementar per assegurar un creixement urbanístic sostenible, o dit de manera més planera, que estudiÏ com modificar la Llei del sòl i fer “més digerible” el creixement urbanístic. No ha calgut ni votació, l’aprovació s'ha fet per assentiment.
Des de Demòcrates, la consellera Gemma Riba ha defensat que aquesta comissió és “un pas més del procés”, i que cal una reflexió “serena, profunda i consensuada” al tomb del creixement sostenible i urbanisme. “El creixement sostenible ens preocupa i ens ocupa”, ha afirmat tot concloent que “no podem demorar més l’inici d’aquests treballs”.
Per la part de Concòrdia, Jordi Casadevall celebrava que era “un gran dia”, ja que el creixement sostenible “és el pal de paller de la nostra visió política” i és tracta “una emergència nacional”. Així, el conseller ha demanat tenir en compte l’experiència de comuns i tècnics, i ha defensat que “no es tracta de fer una revolució, sinó alguns ajustos”, ja que “en urbanisme, conservadurisme és sinònim de sostenibilitat”.
La socialdemòcrata Susanna Vela ha expressat l’esperança que la comissió serveixi per promoure un debat amb tots els agents implicats i que serveixi per a la redacció d’un pla territorial “que fomenti un creixement racional i sostenible, garantint l’accés a l’habitatge a tots els ciutadans”.
Andorra Endavant, tot i ser partidària d’una comissió legislativa i no d’estudi, no ha volgut trencar el consens assolit i n'ha acceptat la creació.
El Consell General, també per assentiment, ha acordat la presa en consideració de la proposició de llei del cens presentada pels comuns. Un text que tal com han assenyalat tant la ministra de Justícia i Interior, Ester Molné, encarregada de defensar el criteri del Govern, com des dels diferents grups parlamentaris, “facilitarà la vida” dels ciutadans.
Concretament, Molné ha destacat que la modificació permetrà que les dades es “corresponguin a la realitat”, a més d’aportar “facilitats per als administrats”, ja que un sol tràmit serà suficient per regularitzar el canvi de residència, que a més tindrà efectes des del canvi efectiu. Uns arguments que han anat repetint tots els grups parlamentaris: “donarà qualitat de vida als ciutadans i als nostres funcionaris”, deia Carine Montaner; “ha de millorar l’operativa de la ciutadania pel que fa als tràmits necessaris", apuntava Judith Casal; “no només simplifica els tràmits a la ciutadania sinó que també garanteix que les dades de les administracions reflecteixin la realitat", assenyalava Núria Segués.