La Universitat d’Estiu i Tardor ha continuat avui amb la segona conferència, aquest cop encara amb una mica menys de públic que s'ha aplegat al Centre de congressos d’Andorra la Vella en relació amb la primera xerrada. La presidenta del Comitè Científic de l’Agència Francesa de la Biodiversitat (OFB), Frédérique Chlous, ha abordat la degradació que l’ésser humà està infringint a la biodiversitat. Per exemple, ha parlat dels oceans, que, segons ella, “estan tan sobreexplotats que estan perdent recursos, i això fa que s’hagi d’anar més lluny a pescar i pescar peixos més petits”. En el cas dels boscos, ha posat l’exemple d’Andorra, un país envoltat de zones verdes, que també estan sobreexplotats, cosa que “fa que disminueixin” i “això té un impacte sobre la fauna”, ja que “l’espai on viuen cada cop és més limitat”. Una de les espècies que pateixen són els insectes, un fet que provoca “menys pol·linització i menys rendiment agrícola”, ha assegurat.

També ha apuntat solucions, com ara treballar amb l’educació dels més petits, perquè “siguin molt més conscients de la rellevància de la biodiversitat”. A més, “és important l’estalvi d’utilització de recursos naturals”, així que “s’ha d’abaixar el consum per seguir avançant”, ha afirmat. A banda d’això, Chlous ha apuntat altres solucions “més complicades”, en referència als valors associats a la biodiversitat i als recursos naturals, amb el benestar, la bellesa i els matisos culturals en el punt de mira.

La Universitat d’Estiu i Tardor continuarà la setmana vinent amb dues propostes més, a càrrec del catedràtic Salvador Macip i l’investigador Carlos Briones.