La novena edició del poblet de Nadal d’Andorra la Vella incorpora novetats respecte a l’última edició. El Comú ha decidit ampliar els espais del mercat i també allargar una setmana més la seva durada. A més, totes les activitats estan pensades perquè els visitants tinguin una experiència en cinc sentits, ja que es vol que s’emportin un bon record de l’esdeveniment. El tret de sortida es realitzarà el 29 de novembre amb l’encesa de llums, que enguany serà a càrrec d’un infant escollit per la corporació mitjançant un formulari que es podrà omplir a la pàgina web. L’últim dia del poblet finalitzarà el 5 de gener.
“Aquest poblet l’entenem en clau d’experiències i en clau que la gent se’l pugui fer propi”, ha explicat la cònsol menor de la capital, Olalla Losada. En totes les activitats que hi ha programades es buscarà impactar els visitants en els cinc sentits perquè “volem que es converteixi en una experiència, ja que amb les experiències creem emocions i de les emocions creem un record”, ha afirmat Losada.
Per la seva part, el cònsol major, Sergi González, ha destacat que “volem ser el mercat de Nadal referent al sud d’Europa”, fet que considera “que ho tenim molt aconseguit”, si bé un dels reptes “és consolidar-lo i fer-lo ampliable”. En aquest sentit, González ha detallat que hi haurà divuit quilòmetres de carrers amb llums i adornaments nadalencs, un nou espectacle musical de les fonts de la rotonda i el poblet comptarà amb cinquanta parades, noranta participants i una pista de gel. Alguns paradistes, fins i tot, s’han quedat sense caseta perquè hi ha “llista d’espera”, ha precisat. A més, també es podran trobar parades en altres espais de la parròquia, com per exemple el petit parc de Nadal que s’ubicarà a la plaça Guillemó.
Una altra novetat és la col·locació d’una cortina de llums al carrer del Prat de la Creu, anomenada estels de Nadal, pel qual es portaran a terme “animacions”, ha avançat Losada. També s’han incrementat el nombre d’espais màgics, és a dir, els punts de selfies, fins a setze. Hi ha programats més de trenta propostes per als infants en el taller dels menairons i hi haurà espectacles itinerants durant cada cap de setmana. El pressupost total per organitzar tot això és de 400.000 euros, un import semblant al del 2023.
En aquesta edició també s’ha contemplat l’espai Neret, on als vespres hi haurà actuacions musicals i gastronomia. La novetat és que als migdies el Neret també obrirà amb espectacles de música per a les famílies. D’altra banda, el 30 de novembre a dos quarts de nou del vespre s’estrenarà el nou espectacle de llums de la font de la rotonda, creat per Oriol Vilella i Albert Bartumeu, una representació que evoca el sentit de la natura, l’aigua i la màgia de Nadal.
Des de la corporació s’ha plantejat un esdeveniment pensat sobretot per als ciutadans d’Andorra la Vella. Per aquest motiu s’enviaran invitacions als caps de casa, convidant-los perquè hi assisteixin. Enguany no es repartirà el tradicional llibret informatiu com s’havia fet, perquè s’ha pensat en “sostenibilitat”, ha dit la cònsol menor. El llibret només estarà present al Comú. Com que les parades no només es trobaran a la plaça del poble, alguns dies es tallarà el trànsit a la plaça Guillemó, de dijous a diumenge, per a la tranquil·litat dels visitants.