L’escenari que acollirà l’espectacle del Cirque du Soleil creix i s’eleva sis metres més respecte del que es va instal·lar l’estiu passat: dinou metres d’alçada per gaudir de les acrobàcies aèries dels artistes circenses. En total, 32 artistes i catorze actuacions donaran forma al nou espectacle que el circ canadenc ha ideat altre cop per a Andorra. La proposta repeteix el concepte de Scalada però amb un subtítol: Mater natura (“Mare natura”). Com indica el nom, els elements de la natura protagonitzaran el nou espectacle.
Dos excursionistes passegen per un bosc frondós i s’asseuen despreocupats a sota d’un gran arbre. La natura s’ofèn per la seva actitud i, de sobte, la terra tremola, s’obre i els engoleix. Els excursionistes descendiran a les entranyes de la terra, on tres muses, que representen les valls on neix el riu la Valira, els descobriran la natura andorrana: l’aigua, la terra, les roques, les arrels, la fauna...
Durant el recorregut la parella de senderistes prendran consciència de la natura i s’adonaran que la seva missió és cuidar-la i difondre-la. Aquesta és la sinopsi de l’espectacle, segons ha detallat aquest dilluns el director de producte i nous projectes d’Andorra Turisme, Enric Torres.
Scalada. Mater natura estrena visual per destacar que és un nou espectacle del Cirque du Soleil, dissenyat per Stephane Boko i creat expressament per a Andorra per segon any consecutiu. Si l’any passat el fil conductor de la funció eren les quatre estacions, aquest any ho és la natura. Més alçada, més espectacularitat, nous números aeris i una nova banda sonora, amb músiques compostes expressament per a Mater natura i aprofitant remixos d’altres xous del Cirque du Soleil.
Però les novetats no es queden només a sobre de l’escenari. Aquest any s’oferiran 500 places més de seient per a cada funció i hi haurà més representacions, en total disset. L’espectacle s’estrenarà el dissabte 5 de juliol i s’oferirà cada dimarts, dijous, divendres i dissabte fins al 2 d’agost. Per a cada funció hi haurà 5.000 entrades disponibles: 2.000 assegudes, de pagament, a un preu de 15 euros, i 3.000 dempeus, gratuïtes. En global, en els disset dies de funció s’oferiran 85.000 places, de les quals 34.000 seran per a espectadors a les grades i 51.000 per als de peu de pista.
Torres ha revelat que de les 34.000 places de seient ja n’hi ha més de 20.000 (el 58%) de compromeses per a establiments hotelers i allotjaments, agències de viatges i operadors turístics.
2 D'ABRIL, LA PRERESERVA
Andorra Turisme també ha informat de les dates a tenir en compte per aconseguir les entrades per a l’espectacle. Quant a les entrades gratuïtes, les 51.000 a peu dret, a partir de demà, 2 d’abril, s’obrirà el procés de preregistre. El 5 de maig s’iniciarà el termini de prereserves per als usuaris que s’hagin registrat fins aleshores. I, finalment, a partir del 16 de maig el públic general, és a dir el que no s’hagi inscrit prèviament, podrà realitzar les prereserves d’entrades. Per evitar problemes amb el registre i la confirmació de les entrades, aquest any s’ha millorat el sistema informàtic.
Quant a les 34.000 entrades de seient, el públic s’haurà d’esperar fins al juny per poder comprar-les. A partir de demà, les agències, allotjaments i operadors podran realitzar la reserva d’entrades garantides, i a partir del 5 de maig podran reservar-les a demanda. No serà fins a principis de juny que les entrades de seient que quedin disponibles s’oferiran als espectadors que vagin a veure l’espectacle per lliure.
Tots els que l’any passat van reservar les entrades (14.600 contactes) rebran un correu electrònic amb tota la informació. Tot i que la prioritat d’Andorra Turisme són els visitants, aquest any hi haurà 5.000 entrades més per a la gent del país: el 2013 van ser 11.000 i aquest any n’hi ha unes 16.000.
Des d’avui Andorra Turisme començarà a bombardejar les xarxes socials i els mitjans en línia per informar de Scalada. Mater natura. La campanya de comunicació s’anirà desenvolupant durant els pròxims mesos i a partir del maig s’incidirà en els mercats espanyol, francès, dels Països Baixos, portuguès, belga, del Regne Unit i rus.