Arran de les tràgiques inundacions viscudes a València, el Col·legi Oficial d’Enginyers d’Andorra ha fet públic avui un comunicat on mostra la “solidaritat i suport a totes les persones afectades per aquest desastre natural” i lamenta “profundament les pèrdues humanes i materials patides pels ciutadans”, però on a la vegada incideix en la necessitat de “continuar invertint en infraestructures públiques per estar millor preparats davant d’aquests fenòmens”.
Així, i després de recordar que “el risc zero no existeix”, des del Col·legi professional s’insta les administracions, Govern i comuns, “a reforçar el compromís de completar els mapes de riscos naturals previstos a la Llei de Protecció Civil i desenvolupar les actuacions que se’n derivin”.
I és que el Col·legi, que assegura que al país “tenim encara present el record dels devastadors aiguats de 1982”, s’apunta que el tràgic esdeveniment viscut al País Valencià “posa de manifest, una vegada més, la importància essencial de les infraestructures hidràuliques per a la protecció i reducció dels danys davant de fenòmens meteorològics extrems”.
Així mateix, el col·lectiu professional referma el seu compromís de “posar el nostre coneixement tècnic al servei de la comunitat per avançar cap a un futur més segur i sostenible”, a la vegada que “mitigar els efectes dels desastres naturals.”
En la nota, el Col·legi Oficial d’Enginyers d’Andorra apunta que fets com els de la setmana passada “ens interpel·len a fer tot el possible per estar preparats” i defensen que “els recursos, per escassos que siguin, han de destinar-se a allò que és prioritari per al benestar de la ciutadania”.
En aquest sentit, el Col·legi insta novament totes les administracions i els agents socials a “treballar units per portar endavant els projectes que ajudaran a pal·liar l’impacte d’aquests fenòmens naturals i a augmentar la resiliència de les nostres societats”.
Finalment, conclouen la nota reiterant “el condol a totes les persones afectades” així com el “compromís d’aportar l’experiència i el coneixement tècnic per contribuir a prevenir i mitigar els efectes d’aquests desastres en el futur”.
Roba, aliments i medicaments per a València a l’UdA
La visita pastoral del copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, a la Universitat d’Andorra (UdA) ha coincidit amb l’inici de la campanya de recollida de roba, productes d’higiene i neteja, medicaments i aliments per als damnificats dels aiguats de València. Amb només una hora, el vestíbul del centre superior ja començava a fer goig, potser perquè el dia abans ja s’havia avisat per part d’UdA Solidària i la Creu Roja a alumnes i personal d’administració i docent que portessin alguna cosa. En el cafè informatiu que Vives ha celebrat al centre superior, ha valorat que “el més ràpid és una transferència, però el millor és una fórmula mixta”. A més, “no es veu l’acabament”, així que “l’ajuda serà necessària durant molt de temps”, ha vaticinat.