Valoració positiva del Comú de Sant Julià de Lòria sobre la representació d’‘Els Pastorets’. Des de la corporació han explicat que l’edició d’enguany era una aposta arriscada perquè s’ha executat en un escenari complex, però que, tot i això, ho han pogut tirar endavant. A més, a totes les representacions s’ha aconseguit omplir el màxim l’aforament. De fet, cap a unes 900 persones han acudit a veure alguna de les vuit funcions que han tingut lloc aquestes festes de Nadal.

“Estem molt contents”, ha valorat la consellera de Cultura del Comú de Sant Julià de Lòria, Teresa Areny. “Era una aposta molt arriscada i hem estat capaces de posar en marxa aquesta versió de carrer, que mai s’havia fet, i amb una emoció especial perquè aquest any s’han celebrat els trenta anys”, ha relatat Areny.

L’obra clàssica de Folch i Torres s’ha representat davant de Casa Comuna, amb diverses innovacions, com per exemple ombres xineses a la façana de l’edifici o la presència de personatges de llegendes andorranes. Precisament les ombres xineses “han funcionat a les mil meravelles”, ja que “tant pel públic adult com per l’infantil és quelcom diferent”, ha assegurat Areny. Aquesta novetat també ha permès realçar l’edifici de la casa comuna. “És un escenari natural que tenim a la parròquia i precisament un lauredià em deia: ‘he estat gairebé una hora mirant la casa comuna, hi passem per davant i no ens parem a fixar-nos’”, ha declarat la responsable de Cultura, que ha afegit: “Tenim una escenografia maquíssima i hem pogut realçar la casa de tots a través d’aquests Pastorets”. De fet, el Comú no descarta organitzar més propostes culturals en aquest espai, tot i que l’any que ve es faran a l’Auditori Claror.

Hi han pres part un equip de més de 100 persones entre actors, maquinistes i altres membres, tots ells dirigits per Núria Montes i Txell Díaz.