Encamp suma un total de 25 establiments a la recollida selectiva de residus orgànics amb l’objectiu de contribuir a un reciclatge més responsable, diversos comerços d’alimentació, hotels, bars i restaurants es sumen a aquesta iniciativa.  
 
Des del Comú d’Encamp, i en col·laboració amb l'empresa que efectua la recollida, FEPER, s’ha fet entrega de diversos contenidors de matèria orgànica als establiments que s'hi han sumat. El conseller d’Higiene, Medi Ambient i Agricultura, Andreu Riba, ha agraït a tots la “contribució al reciclatge” i ha assegurat que és important emprendre “accions com aquesta per ajudar a una gestió dels residus més eficient i respectuosa amb el medi”. 

Els establiments que s'han sumat a la recollida selectiva de matèria orgànica són: Hotel Arbre de Neu, Portucale, Gir Cafè, Signum, El Rio, Cava La Moreneta, Granja Pastisseria Primavera, Fiesta Manila Encamp, Ame du Pain, Borda de l’Hereu 1693, Bar de l’Óssa, Roc Arnau, Fruiteria Baraka, Xurrasqueria Monçanense, el Racó del Garrí, Bar La Terrassa, Restaurant Segle XXI, Pastisseria Casal, La Cuineta, Bar Valipas, Borda Major V, supermercat Ecler, U Express CCA. Aquests, s’han sumat al River Encamp (que per normativa ja contribueix a aquesta iniciativa des de la seva obertura) i Bio Bio, que s’hi va sumar, voluntàriament, des del mateix moment.  

Els establiments comercials, generadors de matèria orgànica, que estiguin interessats a sumar-se a la iniciativa, properament o en un futur, poden posar-se en contacte amb el departament d’Higiene, Medi Ambient i Agricultura del Comú d’Encamp.  

La iniciativa s'emmarca en les accions promogudes pel Comú d’Encamp dins de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, que enguany se centra en el malbaratament alimentari i se celebra del 12 al 24 de novembre. Com en altres edicions, la setmana, que està organitzada entre els set comuns i el Govern, acull diferents iniciatives i activitats a cada parròquia.