El director general d'Andorra Telecom, Jordi Nadal, actual president del Teleforum, que aquest any s’ha celebrat a Liechteinstein, ha compartit en la reunió d'enguany amb altres petits operadors de telecomunicacions com fer la transició cap a la fibra òptica. 

Amb la transició cap a les xarxes de fibra òptica, cada vegada més inevitable, les xarxes de coure queden enrere en termes d'amplada de banda, durabilitat, abast i velocitat. Les empreses de telecomunicacions s'enfronten al repte de què fer amb aquestes xarxes de coure que estan quedant obsoletes. Mentre algunes companyies intenten retardar la instal·lació de les xarxes de fibra per evitar trastorns en la seva base de clients i operacions, altres són més valentes i desmantellen les xarxes de coure tan ràpidament com poden, assumint els costos i pèrdues amb l'esperança d'obtenir un avantatge inicial.

Durant la seva presentació, Jordi Nadal ha exposat les estratègies i reptes que implica aquesta transició, així com els beneficis que comporta per als usuaris finals i per al sector de les telecomunicacions en general. Ha estat una oportunitat per compartir l’experiència viscuda a Andorra Telecom, sobre com avançar cap a un futur 100% fibra òptica, un projecte que a Andorra va finalitzar l’any 2011, moment en què Andorra va esdevenir un país 100% amb fibra òptica.