La pluja no han espantat els amants de la gastronomia. Les Jornades Populars de l’Andorra Taste han superat les xifres d’assistència de l’any passat, tot i que bona part dels tres dies que ha durat aquest esdeveniment ha estat plovent. Més de 35.000 persones han consumit algun producte d’alguns dels 20 restauradors que hi ha hagut en la tercera edició, tot i que aquestes xifres encara no són del tot definitives. Aquestes dades suposen un increment del 10% en comparació amb l’any passat. Andorra Turisme, els organitzadors de la proposta, ho han atribuit al salt qualitatiu de l’oferta gastronòmica i a la presència de més turistes.
“Són unes dades realment extraordinàries”, ha valorat el director general d’Andorra Turisme, Betim Budzaku. Des d’Andorra Turisme s'han mostrat satisfets per haver aconseguit superar les xifres de l’any passat, però també han deixat clar que “sorprèn perquè la situació meteorològica no ha estat la millor”, ha afirmat Budzaku. “La sensació –ha afegit– és que si el temps hagués acompanyat, la xifra es podria haver enfilat encara més”.
No només han estat els residents del país els que s'han acostat a tastar les tapes dels restauradors. També hi ha hagut la presència de turistes, i “això vol dir que cada vegada ens estem consolidant més fora d’Andorra”, ha destacat Budzaku. En aquest sentit, es vol continuar treballant per fer créixer la mostra en les futures edicions. De fet, Andorra Turisme està centrant molts esforços a traçar una estratègia gastronòmica per atreure turisme, ja que consideren que en fer-ho, pot suposar un “punt diferenciador de la cultura turística andorrana”, ha assegurat el director general d’Andorra Turisme. Per aquest motiu, Budzaku ha anunciat que es presentarà un “pla molt específic de gastronomia en el futur”.