L’OMS recomana a Andorra la millora de la coordinació de  tots els agents implicats en l’àmbit de la salut. I alhora que ho proposa també reconeix el sistema de coordinació que hi va haver amb motiu de la pandèmia de la Covid-19 i que va permetre compartir informació entre els professsionals i els actors del sector  sanitari, el ministeri de Salut, el SAAS i la CASS. Es considera que va permetre mantenir l’eficiència del sistema sanitari. Així ho recull l’informe Country impact report - inspiring stories of collaboration from the 53 countries in the WHO European Region

El document exposa la necessitat que tenen els països d’una comprensió precisa de com la salut es distribueix dins les seves fronteres a través d’indicadors que o bé promouen o bé obstaculitzen l’equitat sanitària i d’informar sobre l’assignació de recursos.

En aquest sentit, l’OMS insisteix en la importància de tenir dades fiables per poder configurar polítiques de salut efectives i millorar l’atenció sanitària. Per aquest motiu, es posa en relleu que el Principat ha desenvolupat un conjunt de 200 indicadors de salut que exerciran “un paper crucial” en la informació de les decisions polítiques i garantiran que els serveis sanitaris responguin a les necessitats de la població. 

Igualment, l’informe aplaudeix que el país s’hagi “embarcat en una ambiciosa reforma del seu sistema d’informació sanitària amb la història clínica compartida”, una metodologia que s’ha aplicat en un bon grapat de països europeus i que permet avaluar i identificar les àrees clau de millora, que inclouen la necessitat d’una millor coordinació entre les parts interessades dins del  sector de la salut, tal com s’ha dit.
Precisament en relació amb la història clínica compartida, el document es fa ressò que Andorra preveu complementar-la  amb la recepta electrònica que  millorarà la seguretat del pacient.