La Universitat d'Andorra (UdA) ha organitzat un any més l'Aula d'Estiu, el programa de cursos d'estiu, que enguany comptarà amb sis propostes. La iniciativa té com a objectiu oferir formacions de curta durada que siguin d'interès per a la comunitat universitària, però també per a professionals del país i públic en general.
Les formacions tocaran àmbits tan diversos com la salut planetària o l'oratòria, passant per qüestions relacionades amb el món de l'empresa, la cultura berber o la intel·ligència artificial. Totes les propostes es faran en format presencial a la Universitat d'Andorra entre el 17 de juny i el 2 de juliol i tenen una durada d'entre 3 i 4,5 hores.
L'Aula d'Estiu 2025 arrencarà el 17 de juny amb un taller per conèixer la cultura berber i aprendre a cuinar un cuscús tradicional. Amb una durada de quatre hores, anirà a càrrec de Nadia Azzouz, professora de la Universitat d'Andorra d'origen marroquí berber.
La segona proposta, prevista pel 18 de juny, porta per títol 'TED-n'adones? Els secrets de l'oratòria moderna' i serà impartida pel professor d'oratòria Miquel Àngel Violan, que ha identificat 135 factors per comunicar amb eficàcia i ha creat el concepte d'intel·ligència discursiva.
En tercer lloc, s'ha programat un seminari pràctic per aprendre i aplicar les tècniques de negociació utilitzades pel Fons Monetari Internacional (FBI) en situacions d'alt risc, adaptades al món empresarial. Tindrà lloc el 25 de juny i anirà a càrrec dels consultors David Andrés i Pablo Roca.
El 27 de juny serà el torn de l'enginyer informàtic i professor Josep Maria Ganyet, que oferirà una formació titulada 'La IA va a la universitat'. L'objectiu és proporcionar una comprensió integral de la intel·ligència artificial (IA) i els models de llenguatge de gran escala (LLM), així com les seves aplicacions pràctiques en l'àmbit universitari.
Ja al juliol, hi haurà una formació que servirà per aprofundir en el significat de la diversitat, l'equitat i la inclusió (DEI), així com en la seva aplicació pràctica a les empreses. Anirà a càrrec de l'emprenedor del sector de l'esquí Eduard Carrera i tindrà lloc l'1 de juliol.
El programa de l'Aula d'Estiu finalitzarà el 2 de juliol amb el curs 'Estratègies per implementar la salut planetària a les aules', que abordarà qüestions com les ciutats saludables, l'ecoinnovació, el consum responsable i l'alimentació sostenible, i ajudarà el professorat a desenvolupar estratègies que fomentin la sostenibilitat en els seus àmbits. Serà impartit pels professors de la Universitat d'Andorra Adrià Archilla i Gemma Ribera.