La diferència entre la mitjana mensual de les retribucions globals percebudes pel gènere femení respecte a la mitjana percebuda pel gènere masculí és de 533 euros mensuals a favor dels homes. Així ho recull el pla d’igualtat d’Andorra Recerca + Innovació (AR+I) aprovat recentment pel patronat d’aquesta fundació privada d’àmbit públic que compta amb un total de 41 persones en plantilla. D’aquesta manera, el percentatge de la bretxa salarial és del 15,5%, gairebé cinc punts percentuals per sota de la mitjana de país, que és del 20%, segons el càlcul del departament d’Estadística.

Segons s’informa des del mateix organisme, si es té en compte tota la massa salarial de la fundació, hi ha més homes que dones amb salaris elevats degut a les funcions i càrrecs de responsabilitat que ocupen. Ara bé, si s’observa la bretxa salarial per grup professional, les dades no mostren gairebé bretxa salarial. En aquest sentit, s’exposa que l’anàlisi de les dades per grup professional mostra una bretxa poc significativa. El grup d’enquestador és on es troba de manera més acusada: fins a un 3,7% a favor dels homes. Per al grup coordinador la diferència és de l’1,1% a favor dels homes i per al grup tècnics la bretxa és d’un 1,15% però en aquest cas a favor de les dones. 

El pla d’igualtat de l’AR+I també detalla que de les 41 persones que conformen la plantilla, 19 són homes i 22, dones. Quant a la composició de la plantilla per franja d’edat, les dades reflecteixen una composició no paritària en les dues franges de menys edat. Així el personal d’entre 20 i 30 anys és una franja masculinitzada amb un 75% de representació, tot i que es considera que la mostra és petita, ja que només la integren cinc persones. Segons la fundació, aquest és un dels factors que generen bretxa salarial. Per contra, el personal tècnic i administratiu està representant per sobre del 50% per les dones.

Finalment, la distribució per departaments mostra tres àrees on la representació no és paritària. L’eix muntanya està feminitzat, amb una representació del 70%; en canvi l’àrea d’innovació està masculinitzat, amb una representació del 67%.