En el marc de l’aprovació, per unanimitat, de l’exempció fiscal destinada a les concessions publicoprivades en matèria d’habitatge que ha de permetre que les empreses no hagin de pagar el percentatge de l’import de transmissió de patrimoni que correspon al Comú, un 3%, l’oposició d’Andorra la Vella ha tornat a fer una crida a la majoria perquè, si finalment el concurs publicoprivat per tirar endavant l’edifici de lloguer a preu assequible a Terra Vella queda desert, sigui el Comú qui n’assumeixi la construcció. 

Des de la majoria s'ha respost que cal “esperar fins al 27 de febrer, que és quan acaba el concurs”, i han destacat que en cas que no hi hagi ofertes hi hauria altres opcions, com ara un procediment negociat o un concurs internacional. Des de la minoria, però, s'ha instat l’equip de govern comunal a actuar amb celeritat.

D’aquesta manera, i davant la rotunditat de l’oposició, que ha donat gairebé per fet que el concurs quedarà desert, el cònsol major, Sergi González, i el conseller de Transformació Digital i Sostenibilitat, i d’Habitatge, Marc Torrent, han reivindicat el fet que s’ha volgut fer aquesta convocatòria més atractiva que no pas la que es va fer en l’anterior mandat. En aquest sentit, Torrent ha defensat que han “intentat millorar” el concurs i oferir “incentius” i que precisament un altre és l’exempció que s'ha aprovat avui en sessió de Consell de Comú. I ha aclarit que si finalment no es presenta ningú, caldrà veure “per què no s’han presentat” i potser llavors es pot tirar endavant un procés negociat o un concurs internacional. 

Davant la demanda de celeritat de l’oposició, de fet Astrié ha qüestionat que els ciutadans amb problemes d’accés a l’habitatge puguin esperar més, Torrent ha respost que són “els procediments que marca la llei” i que ja intenten anar “al més ràpid possible”, però que al final han de “deixar cert marge” a les empreses perquè analitzin el concurs i, a hores d’ara, no tanquen “cap opció”. Així, si finalment el dia 27 no hi ha propostes s’avaluaran els mecanismes que tenen al seu abast, com podria ser la inversió directa per part de la corporació.

D’altra banda, en el Consell de Comú també han sorgit els possibles canvis que s’haurien de fer al programa Reviu, pel qual s’ha rebut una sol·licitud. El conseller d’Habitatge ha reiterat que ja en una anterior sessió van dir que estudiarien “una possible revisió” i ha remarcat que s’ha parlat amb “molts propietaris” per “poder tornar a plantejar, si cal, la modificació del programa”.