Responsables de diverses immobiliàries de la Seu d’Urgell han afirmat que manquen pisos de lloguer a aquesta localitat. Fa un any el mercat immobiliari de la capital de l’Alt Urgell ja arribava al límit d’ocupació i advertia d’un futur increment del preu. Els pronòstics s’han complert, i el mercat de lloguer de la Seu ja està pràcticament exhaurit i els preus també s’han vist incrementats. Això sí, continuen sent uns preus que en molts casos representen la meitat o el 40% menys cars que els que s’ofereixen al Principat, i per aquest motiu, es troben que cada cop venen més residents d’Andorra que baixen a buscar pisos a la Seu perquè se’ls ha incrementat més d’un 30 i més d’un 40% el preu del lloguer.
Els agents immobiliaris destaquen que la manca de pisos de lloguer ve per la demanda de molts residents del Principat que no poden fer front als increments de lloguer que els han imposat, però també per altres qüestions alienes a Andorra. Així Xavier Ferrer, de Finques Ferrer, va explicar que a la Seu d’Urgell hi ha moviment al mercat perquè hi ha molts mestres, mossos, guàrdies civils, o treballadors de l’hospital “que venen a viure a la Seu, però també hi ha factors més puntuals, com els campionats de la Copa del Món de canoa, o l’esquí, que per temporades d’un any o mig any ocupen pisos”, va explicar. Aquests fets esporàdics, com és el Mundial de canoa, que ha comportat una ocupació de pisos durant tot l’any, poden fer variar la tendència un cop finalitzen, ja que molts dels organitzadors marxaran i deixaran els pisos buits.
Així doncs, els responsables del sector també asseguren que hi ha pisos tancats perquè molts propietaris han tingut males experiències quan els han posat a llogar i són reticents a tornar a posar-los al mercat. 
Aquesta manca de pisos i increment de la demanda ha fet augmentar el preu del lloguer a la Seu d’Urgell, tal com es preveia, però els gestors asseguren que l’increment ha estat d’entre un 10 i un 15%. 
Per la seva banda, Teresa Casassas, de Finques i Cases, ha remarcat que els pocs pisos que queden al mercat de lloguer són petits, “i les demandes que ens arriben són de pisos més grans”. Casassas va remarcar que molts dels que busquen pisos a la Seu d’Urgell “venen perquè se’ls ha acabat el termini del contracte de lloguer a Andorra i els incrementen molt el preu i decideixen baixar a viure a la Seu”, va dir. 
Lourdes Rodríguez, de Finques Planes, assegura que els preus dels pisos de lloguer han tornat als d’abans de la crisi. “Amb els anys de crisi els preus van baixar, i si un apartament valia 350 euros, ara en pot costar 450, que és el preu que tenia abans de la crisi”, comenta. 
De fet, i establint una mitjana sense tenir en compte la zona de la població o si és més nou o no, els preus del mercat de l’habitatge de lloguer per un apartament d’una habitació pot costar aproximadament 350 euros; el de dues habitacions el preu pot oscil·lar entre els 400 i 450 euros; i per un de tres habitacions (amb una superfície aproximada d’uns 100 metres quadrats) es pot pagar entre 500 i 600 euros. Es tracta d’uns preus que en unes condicions similars al Principat poden costar el doble. 
Pel que fa al mercat de venda, els gestors immobiliaris de la Seu d’Urgell asseguren que està movent-se i que han notat un increment en la demanda de compra de pisos. Els preus en venda, però, també s’han incrementat.