Només una desena d’empreses, de les 150 que es calcula que hi estan obligades, han presentat el pla d’igualtat al Govern. Això ha portat l’Executiu a ampliar el termini per fer-ho, que acabava el passat dimarts 1 d’octubre, fins el 31 de desembre. Així ho ha explicat el ministre portaveu, Guillem Casal, que valora l’interès de disposar de les dades i la informació que han de proporcionar aquests plans. És per això que es recorda que hi ha diferents recursos a disposició d’aquestes empreses per poder elaborar el pla i mitjans per resoldre dubtes tant a través del propi Govern com de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA). Les empreses obligades a registrar els plans d’igualtat són aquelles de cinquanta o més treballadors.
Ara bé, “el Govern no prorrogarà eternament” els terminis, advertia Casal després de recordar que també s’ha prorrogat fins al 31 de desembre el termini per omplir el registre de la bretxa salarial, cosa a la que estan obligades totes les empreses i que originàriament tenien fins el passat 30 de juny per omplir-lo. La decisió s’ha pres tenint en compte la novetat de la mesura i que representa una càrrega de feina addicional a les empreses, a més de ser el primer any que s’exigeix, i per facilitar l’adaptació de les empreses a la mesura.
Per recordar l’obligació i informar del nou termini, així com dels recursos a disposició per ajudar a complir amb les obligacions, el Govern enviarà una carta a aquelles empreses de més de cinquanta treballadors que encara no han dipositat el seu pla d’igualtat.
Bàtxelor en nutrició i dietètica
D’altra banda, el Govern ha aprovat el pla d’estudis del bàtxelor en nutrició humana i dietètica de la Unipro Universitat Digital Europea. Les persones titulades obtindran les competències per donar consells basats en l’evidència sobre alimentació i nutrició i en aspectes relatius a la promoció de la salut, a més, podran avaluar els aspectes nutricionals d’una història clínica i efectuar el pla d’actuació dietètica.
400.000 € al foment del dall dels prats
El Consell de Ministres ha donat llum verda a l’atorgament de les subvencions al sector agrícola i ramader en concepte d’ajut al foment del dall de prats, a proposta del ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal. Aquests ajuts tenen com a objectiu que el bestiar de renda criat a Andorra sigui alimentat amb productes farratgers produïts en el mateix territori, i alhora contribuir al manteniment del paisatge i de la biodiversitat vegetal de l’ecosistema de muntanya.
En total, el Govern ha aprovat una adjudicació per un import de 407.719,87 euros, que es reparteixen entre 77 explotacions agràries d’arreu del Principat. Aquestes subvencions, com la resta, estan actualitzadess d’acord amb l’Índex de Preus de Consum (IPC), segons marca la Llei d’agricultura i ramaderia vigent.