Uns anys, d’ençà de la pandèmia de fet, porta campant lliurement un ramat d’ovelles assilvestrades per les proximitats del roc del Rombau, sense que de moment ningú hagi estat capaç d’actuar per redreçar els seus vagarejos. Ho ha denunciat per activa i per passiva el regidor de l’oposició peramolina Toni Mas i el problema –perquè en això s’ha anat convertint– arribava novament a l’últim ple celebrat en aquest consistori del sud de la comarca. 
La més recent actuació va ser la dels agents rurals, que dies passats van arribar a la zona proveïts d’un dron amb càmera tèrmica que els va permetre comptabilitzar els animals, prop d’una quarantena ja. Entre els caps, van poder constatar la presència d’un bon nombre d’anyells, cosa que fa presagiar al regidor Mas “que l’any vinent acabarem tenint com a mínim setanta animals si no s’hi actua aviat”, amb els riscos que pot comportar: fa uns mesos en aquestes pàgines ens fèiem ressò de l’animal que s’havia precipitat des del roc, molt freqüentat, recordem-ho, per escaladors. Si bé és cert que els esportistes semblen quedar més arrecerats mentre s’enfilen per la paret, el perill mai no és zero.  A banda, el risc sanitari que comporten els animals assilvestrats, sense control veterinari i en contacte amb la resta de fauna. 
L’alcalde del municipi, Joan Puig Bellido, considera que ja entren en “la recta final” per poder posar solució al problema. L’actuació dels rurals per controlar i comptabilitzar els animals, explica, respon a la demanda d’un informe realitzada des del departament d’Agricultura de la Generalitat. Amb l’informe a les mans dels responsables autonòmics, Puig Bellido confia que finalment podran desfer-se d’un problema farragós. Els ha costat, apunta, que Agricultura es decidís a abordar un assumpte que cueja fa molt.