Promoure el consum de Carn d'Andorra durant el període nadalenc. Amb aquesta reivindicació, el ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, ha presentat aquest dijous la nova campanya impulsada per la societat Ramaders d’Andorra: ‘Per Nadal, posa’t el davantal’. “Volem promoure la carn de casa, la de proximitat, perquè té una qualitat excel·lent i perquè el consum de carn de quilòmetre zero beneficia també els ramaders del país que la fan possible”, ha emfatitzat Casal.

La presentació de la campanya s’ha celebrat a un supermercat cèntric del país, ja que una de les principals accions de la iniciativa es tracta de la venda d’una safata especial, a un preu reduït de 9,90 euros, per fer caldo que inclou carn, galets i un davantal de Ramaders d’Andorra. Aquest producte especial es podrà comprar als supermercats i també a les carnisseries col·laboradores i que venguin Carn d’Andorra.

La campanya està dissenyada per donar protagonisme als ramaders del país i posar així en valor la qualitat i sostenibilitat de la carn produïda al país i fer visible la feina dels ramaders. Per això, la iniciativa inclou la difusió de fotografies a través de les xarxes socials i OPIS del país on els ramaders cuinen receptes festives com el tall rodó, els canelons, el carpaccio i la sopa de Nadal. A més, s’impulsa un concurs a Instagram per animar a la ciutadania a compartir receptes amb plats cuinats amb Carn d’Andorra.

Els ramaders que apareixen a les imatges i participen directament en la campanya són: Meritxell Baró, de Cortal Llumeneres (Sant Julià de Lòria), Òscar Coma i Sílvia Cava, de Casa Cametes (Ordino), Toni López i Alba Pujol, de Casa Areny (Encamp) i Miquel Font i Pepita Torres, de Casa Pirot (Ransol, Canillo). A més, també s’han previst diverses accions conjuntament amb el MoraBanc Andorra per fer més extensiva la campanya.

Amb aquesta campanya, ha explicat Casal, “mostrem la connexió entre els ramaders i la ciutadania per reforçar el suport al sector primari local i la seva tasca indispensable i inspirem a la població del país a cuinar plats nadalencs amb Carn d'Andorra, afegint un toc local”.