Ben puntual, a les 10 tocades, el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, ha arribat a la porta d’entrada de la Universitat d’Andorra (UdA), on l’esperava el seu rector, Juli Minoves, acompanyat de la seva junta acadèmica. Després de l’encaixada de mans i presentacions de rigor, de seguida s'han posat a parlar de les pròximes reformes que encara el centre superior, per les quals cal “ajuda” i “finançament”, ha destacat Vives.

Ja al despatx del rector, el copríncep ha signat al llibre d’honor. Precisament en aquest moment s'ha adonat que havia visitat el centre feia alguns anys. “Això vol dir que soc vell”, ha etzibat, davant les rialles dels presents. Ha escrit molt, ben bé tres quarts de pàgina. En acabar, ha destacat que la universitat “era un embrió petit que ha crescut molt”, fet que “representa un bon prestigi per al país, en un moment en què proliferen altres ofertes, que els faran una mica de competència”. Després de destacar la feina dels professors, ha explicat una anècdota vinculada a la intel·ligència artificial, segons la qual havien clonat la seva persona fent un discurs en castellà al poble andorrà amb l’objectiu que compressin petroli. La denúncia corresponent va ser sobreseïda, ha lamentat.

Sortint del despatx del rector, s'ha dirigit a un cafè informatiu amb el personal docent. “Estic per servir i no vull empipar”, ha deixat anar només entrar. Tot seguit, ha preguntat a alguns professors la seva contribució, que ha escoltar atentament. En aquest punt, ha volgut explicar als presents la figura del bisbe coadjutor i el procés de relleu que s’ha activat. “Però el bisbe continuo sent jo, eh!”, ha puntualitzat.

Després de baixar algunes plantes, Vives s'ha afegit al seminari impartit pel professor Ruben Coelho que portava per títol Intervencions psicosocials d’infermeria, amb la presència d’alguns dels alumnes de la facultat. “Podré marxar abans?”, ha preguntat, ja que l’agenda farcida de compromisos marcava la seva disposició. Coelho ha explicar que les malalties s’han d’abordar des d’un punt de vista holístic, tenint en compte la part fisiològica però també la psicològica o social dels pacients, a partir de l’entrenament de les habilitats comunicatives, amb les corresponents respostes emocionals. “Els hospitals –ha intervingut el copríncep abans de marxar– sovint s’obliden de l’aspecte religiós del pacient”, de manera que “hi hauria gent que, si se’ls hi preguntés, potser sí que voldrien un capellà quan estan malalts”.

Per últim, Vives ha escoltat la presentació d’un treball de recerca sobre la intel·ligència artificial i els models de llenguatge en les habilitats de l’anàlisi crítica dels estudiants universitaris, a càrrec del doctorand Marc Bleda. Ja fora de la universitat, ha acabat la visita pastoral laurediana a l’edifici del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior per entrevistar-se amb el titular Ladislau Baró.