Mai no es valora res com quan es perd: amb aquesta sensació  d’haver recuperat la normalitat i un sospir d’alleujament encetaven la Seu i comarca la jornada de dimarts, dia de mercat a la capital, un mercat que es diria més animat, sobretot pels grups comentant el dia passat. Les llargues hores sense llum –a la Seu es recuperava cap a les nou del vespre i a llocs com Oliana, cap a la una– es van saldar sense incidents de rellevància, confirmaven autoritats municipals i comarcals. 
“Tot va estar tranquil, vam garantir que hi hagués electricitat a l’Ajuntament, la Llar de Sant Josep i l’hospital, així com a la farmàcia de guàrdia”, reiterava l’alcalde Joan Barrera, a banda del dispositiu de seguretat, Guàrdia Civil inclosa. Els bombers passaven un informe d’actuacions, però totes peccata minuta: van rescatar una persona de dins d’un ascensor i van ajudar altres quatre a pujar a casa seva per manca de l’aparell, o van intervenir per la fumarada que provocava un generador elèctric en un supermercat, mentre que en un altre establiment van ajudar amb la persiana.
La comarca va anar recuperant el subministrament progressivament, fins a quarts de dos de la matinada, confirma la presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, que destaca també que la jornada no va registrar cap incidència d’importància: infraestructures com l’estació depuradora de Montferrer van seguir en funcionament amb un grup electrogen propi i serveis com el de menjadors escolars reprenien ahir la normalitat amb l’únic efecte d’haver hagut de variar el menú perquè alguns dels aliments preparats s’havien fet malbé. 
Aquest és l’efecte negatiu que relataven també alguns dels comerciants que compareixien al mercat de la Seu amb productes com fruites i verdures, per això l’oferta podia escassejar en algun article. 
Hotels i restaurants es presenten molt perjudicats. El president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, titllava en declaracions a ACN de “desastrosa” la jornada de dilluns. Castellarnau explicava que l’apagada elèctrica va arribar quan les cuines ja estaven a ple rendiment preparant el servei del migdia. Els restaurants que tenen gas o foc de carbó van intentar cuinar, però com que no van poder engegar l’extractor per manca de llum, es va fer inviable. Castellarnau xifrava en un 90% els restaurants que van haver de tancar i en un 10% els que van continuar oberts a les fosques i servint plats freds. 
Amb tot, és cert que a la Seu, per exemple, les terrasses dels bars que mantenien obert es veien prou animades. Com les poques botigues que van mantenir les portes obertes: alguna comerciant del carrer Major assegurava que, amb l’animació al carrer, havia superat les vendes d’una tarda normal. 
L’activitat habitual va seguir en marxa també en llocs com la Cooperativa Cadí. Es van mantenir amb certes dificultats, però no els va caldre aturar totalment la producció. 
En la segona població més gran de la comarca, Oliana, el servei es va restablir a la una i tretze minuts de la matinada, precisa l’alcalde, Ricard Pérez.  Durant la jornada l’Ajuntament va estar coordinat amb els mossos, els bombers i salut i van instal·lar un grup electrogen al CAP, que va estar obert tota la nit, per assegurar les consultes urgents. Es van assegurar que funcionessin com cal els dipòsits d’aigua i van repartir grups electrògens pels carrers per assegurar un “75 % del poble il·luminat i garantir la sensació de seguretat”. 

La ramaderia, un sector resilient i solidari
L’activitat ramadera del Pirineu es va mantenir gràcies als generadors d’energia amb què compten la majoria d’explotacions, informa ACN. El coordinador de les Comarques de Muntanya d’Unió de Pagesos, Joan Guitart, afirmava que, malauradament, van patir diversos talls de llum, en molts casos vinculats a fenòmens meteorològics, i que ja estan “preparats”. “Estem acostumats al fet que les ajudes arriben tard i, de vegades, malament, per això ja ens busquem la vida”, asseverava. Tot i això, algunes granges que no tenen aquests aparells, van viure una situació límit, en quedar-se dotze hores sense munyir les vaques. Per la seva banda, la responsable de Polítiques de Muntanya d’Unió de Pagesos, Laia Angrill, va destacar la solidaritat que hi va haver durant les llargues hores del tall entre diversos ramaders, els quals van compartir els generadors per torns per poder mantenir l’activitat sense incidents. En aquest sentit, va assegurar que es tracta d’un sector “bastant resilient” i que sap gestionar “adversitats” d’aquest tipus.