No es vol pronunciar sobre les malalties que ha d’incloure o no la futura llei de l’oblit sanitari, tot i que té la seva opinió personal pel que fa a les malalties mentals, que creu que “no tenen la mateixa consideració que el càncer” i, a més, es pregunta: “com saps que una malaltia mental està superada?”. Valora que els grups parlamentaris estiguin d’acord en els cinc anys de termini per fer prevaldre el dret a l’oblit.
Ara bé, en el que sí està clarament en desacord el president de l’Associació Andorrana Contra el Càncer, Josep Saravia, és en la limitació que fan des de la majoria en l’esmena que recull que l’oblit sanitari serà únicament efectiu en el cas de les assegurances de vida vinculades a una operació creditícia i no per a les hipoteques i préstecs bancaris com preveia el text inicial. En concret, ho qualifica d’“error” perquè contradiu el que sempre “hem buscat amb aquesta llei: que qui ha superat un càncer tingui els mateixos drets que tothom, tant en crèdits com en feines”. I és que defensa que un cop s’ha superat la malaltia, la possibilitat que torni a aparèixer és la mateixa que pot tenir una persona que no l’ha tinguda mai. Fins i tot, creu que encara en té menys “perquè t’estan controlant constantment”.
Del que sí alerta Saravia és que a Espanya l’aprovació de la llei ha suposat que els bancs estiguin obligats a donar-te una hipoteca però com a contrapartida “totes les assegurances s’han apujat un 30% perquè no et poden avaluar el risc que han d’assumir per donar aquesta cobertura”. En aquest sentit, explica que en les reunions que ha tingut amb companyies d’assegurances li han transmès que no voldrien fer com a Espanya.
Saravia insisteix que amb aquesta llei “no cal inventar res”, sinó que pot ser una oportunitat per esmenar les errades comeses en altres països. I sobretot el que confia que canviï la llei és que ara quan una persona pateix un càncer, hi ha assegurances que li donen una quantitat important per fer el tractament però a partir de llavors “la cobertura s’ha acabat” i no et tornen a fer cap altra assegurança.