El mes de setembre ha acabat "normal" i "plujos", segons informa Acció Climàtica Andorra, amb una temperatura mitjana de 14,8ºC i una anomalia negativa de -0,4ºC, segons dades de l'estació central de FEDA. Aquesta anomalia de temperatura negativa no es registrava des del gener del 2023.
La temperatura més alta es va registrar a la Borda Vidal el dia 2, amb 29,1ºC, mentre la més baixa va ser a la Solana, amb -4,6ºC, el dia 14. L'inici càlid del mes va descendre ràpidament, acompanyat de precipitacions. El dia 4 es van registrar les primeres temperatures negatives a alta muntanya, el dia 13 els termòmetres es van mantenir baixos durant tota la jornada a alta muntanya i la nit del 13 al 14 es van registrar les temperatures més baixes del mes, acompanyades de vent fort en altura i una enfarinada als cims de la banda nord del territori.
El dia 15, el vent de nord va propiciar humitats molt baixes que van deixar nits fredes, amb fins i tot un rècord de temperatura mínima a la Borda Vidal (1,2ºC). Aquesta humitat tan baixa també va facilitar un altre rècord: el de l’amplitud tèrmica més gran registrada a Andorra.
La posterior instauració d’un flux zonal va deixar els darrers dies del mes assolellats i amb una normalització quant als termòmetres. Aquesta estabilitat es va reflectir en inversions tèrmiques matinals i amplituds tèrmiques marcades als fons de valls.
Pel que fa a les precipitacions, el mes de setembre han estat lleugerament per sobre de la normal, amb acumulacions més generoses al nord i més discretes a l'est del pais, amb una precipitació acumulada de 93,1 mm. El moviment retrògrad de la pertorbació de l'est d'Europa cap a l'oest va deixar els dies més plujosos del mes, entre els dies 19 i 22. Per últim, el dia 27, un front fregant els Pirineus va deixar febles nevades als cims fronterers amb França i un marcat descens de les temperatures.