Al voltant d’una trentena de persones continua en llista d’espera per complir al centre penitenciari de la Comella la condemna d’arrest parcial que els ha sigut imposada. Així ho ha exposat el ministre portaveu, Guillem Casal, en roda de premsa. Segons Casal, actualment hi ha 72 interns a la presó, 14 dels quals en situació d’arrest nocturn o parcial. Al gener la llista era de 44 persones i el temps d’espera per poder complir, d’un any aproximadament.

La situació s’havia d’alleugerir amb l’adequació d’espais com ara el mòdul de menors, per complir arrestos parcials i que havien de permetre disposar de fins a 24 places per a aquests interns. Segons Casal, des del ministeri de Justícia i Interior s’està analitzant la “reorganització logística dels espais” i l’altra fórmula per reduir aquesta llista d’espera passa per “dotar de més recursos humans” el cos penitenciari, i justament avui el Consell de ministres ha acordat licitar cinc places, quatre de nova creació i una altra per substituir una jubilació. D’aquesta manera el cos passarà a tenir 67 membres uniformats. És un procés que “ha de donar resposta a les necessitats del cos”, ha destacat el ministre portaveu. Les places convocades corresponen al nivell C1 del sistema de classificació del Cos Penitenciari, amb una retribució anual bruta de 26.608,54 euros, distribuïda en tretze pagues. Les persones interessades a poder concórrer a la convocatòria pública han de disposar de la nacionalitat andorrana amb plenitud de drets, ser major d’edat, disposar del títol de batxillerat o diplomatura equivalent i acreditar el diploma de català en nivell B2 o superior, entre d’altres. 

El termini de presentació de candidatures finalitza el 20 de setembre, per la qual cosa es preveu poder incorporar els nous efectius “ben entrada la tardor”.


Espot participarà en la reunió de la Comunitat Política Europea
El cap de Govern, Xavier Espot, participarà en la quarta Reunió de la Comunitat Política Europea (CPE), que se celebrarà el 18 de juliol al Palau de Blenheim, al comtat d’Oxfordshire (Anglaterra). El Fòrum aplegarà una cinquantena de mandataris europeus, d’estats membres de la UE i la Comissió Europea i altres països del continent, com el Regne Unit, que ostenta la presidència de la reunió, que debatran sobre els àmbits que afecten el conjunt del continent. El programa inclou una sessió plenària al més alt nivell i el desenvolupament de diferents taules rodones. Espot prendrà part en la taula Defensant la democràcia. El format del fòrum possibilitarà reunions bilaterals amb homòlegs.

El mateix 18 de juliol, el director regional per Europa de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Hans Henri P. Kluge, visitarà Andorra per reunir-se amb la ministra de Salut, Helena Mas, i conèixer de primera mà el sistema sanitari.


33.000 euros per al manteniment de la pau
Andorra farà una contribució per un total de 32.977 euros a diferents operacions per al manteniment de la pau de l’ONU. Aquesta és la primera contribució corresponent al primer període de l’any 2024 i es destinen a quatre projectes, per finançar les missions establertes per les Nacions Unides. Es contribueix a la Missió d’Assistència a la República de Sudan del Sud; a l’Oficina de Suport a Somàlia; en el projecte d’alto al foc immediat entre Síria i Israel; i finalment al projecte a Xipre per vigilar l’alto al foc i controlar la zona tampó en què les activitats civils continuen sota escorta.