Un establiment de restauració del carrer Canonges va ser víctima, la nit del 30 de desembre, d’un robatori. No van ser els únics que han patit un disgust similar durant les passades festes nadalenques perquè un altre restaurant, en aquest cas al carrer Capdevila, i un quiosc, haurien patit també fets similars. En el cas del bar de Canonges, segons van explicar els propietaris al Bondia, els autors dels fets van forçar la porta d’entrada i es van endur tant el canvi que havia quedat a la caixa enregistradora com un portàtil, que pertany en aquest cas a l’associació Menja’t l’Alt Urgell, de la qual forma part l’establiment. Es dona la circumstància que el mateix negoci ja havia estat víctima de fets similars l’octubre del 2023, coincidint amb la Fira de Sant Ermengol. Els fets de la passada nit del dia 30, confirmen, van ser denunciats als Mossos d’Esquadra. 
Pel que fa als altres dos incidents, haurien afectat un restaurant del carrer Capdevila i un quiosc també ubicat en un dels carrers cèntrics de la ciutat, segons apunta l’emissora municipal, Ràdio Seu, que també es fa ressò de la crida a la calma realitzada per l’alcalde, Joan Barrera, tot confiant “que l’episodi no s’agreugi”. 
Des de l’entitat que agrupa el petit comerç de la ciutat, l’UBSU, han tornat a manifestar la preocupació per aquests fets, que es repeteixen en el temps. Així, s’ha de recordar que un dels últims episodis el va patir un establiment del Carrer Major recentment obert. En aquell cas, es va tractar d’un altercat produït l’exterior i que res tenia a veure amb l’activitat del local, però que va obligar el propietari a abaixar la persiana i refugiar-se amb els clients a l’interior. Al llarg de l’any passat, altres robatoris van afectar diversos comerços, a banda de fets que van tenir com a víctimes ciutadans que caminaven pel carrer. En algun cas, el robatori va acabar amb una de les persones assaltades patint una greu lesió en fer-la caure a terra. 
Segons les dades que es van posar de manifest en l’última Junta de Seguretat Local, durant l’any passat es va investigar 440 denúncies, de les quals més de la meitat (231) es van presentar per delictes contra el patrimoni, mentre que en 147 casos es tractava de delictes contra les persones.
L’Ajuntament, que sempre ha reconegut el neguit (i certa impotència, per la qual cosa ha demanat col·laboració a la judicatura) per aquests fets que alteren la convivència, anunciava recentment la creació d’un pla estratègic per a la policia local. Per crear-lo, l’equip de govern ha demanat l’ajuda de la Fundació Bosch i Gimpera, de la Universitat de Barcelona (UB). Actualment, s’està treballant en la fase intermèdia,  que consisteix en la posada en comú de la situació actual del cos policial, fase on han participant tant tècnics municipals com els membres de la Policia Municipal, segons es va explicar durant la presentació pública del pla.