Un turista neerlandès de 70 anys ha mort aquesta tarda al pla de l’Estany a la Massana, segons sembla per causes accidentals. Tal com ha informat el cap de guàrdia del cos de bombers, poc abans de les quatre de la tarda han rebut la trucada d’un home de 45 anys de Països Baixos, fill de l’accidentat, que els ha explicat que el seu pare s’havia precipitat en un lloc de difícil accés a la zona del pla de l’Estany. Així les coses, els bombers han activat un helicòpter amb dos efectius del grup de rescat de muntanya i un infermer també del cos. Quan han arribat fins al lloc del sinistre, només han pogut certificar que l’excursionista havia traspassat. El cap de guàrdia també ha explicat que en casos com aquest s’activa el servei de policia per començar les investigacions i fer fotos abans de l’aixecament del cadàver.

També des de la policia s'ha confirmat que fins al lloc de l’accident s'han traslladat agents del grup de muntanya del cos d’ordre. Igualment han corroborat que s’havia obert una investigació per determinar les causes del sinistre encara que tot apunta a què s’ha tractat d’un accident. Poc abans de les set de la tarda el difunt ha estat traslladat a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Un bus bloqueja la carretera de Pal quatre hores

D’altra banda, el cos de bombers també ha hagut d’intervenir aquest migdia a causa d’un autobús que s'ha quedat bloquejat a la carretera de Pal. En total, la via ha estat quatre hores tallada completamment. Concretament, des de la una del migdia fins a les cinc de la tarda, segons ha confirmat el cap de guàrdia. Pel que sembla, en una de les corves de la carretera el conductor no ha fet la maniobra d’obrir-se prou i la part del darrera del bus ha quedat dins la cuneta.

Una revetlla "tranquil·la"

Pel que fa a la revetlla de Sant Joan, el cap de guàrdia ha informat que només han hagut d’actuar en “petites coses” com ara un conat d’incendi de “molt poca consideració” per alguna guspira que s'ha escapat d’una foguera a la Massana o un contenidor que s’ha encès a Ordino. “Per ser una nit de Sant Joan, ha estat molt tranquil·la”, ha valorat el cap de guàrdia.