Diari digital d'Andorra Bondia
El camió bolcat.
El camió bolcat.
Els serveis d'emergència, al lloc dels fets.
Els serveis d'emergència, al lloc dels fets.
Retencions a la Massana.
Retencions a la Massana.
Llargues cues de vehicles.
Llargues cues de vehicles.
Retencions a la carretera general.
Retencions a la carretera general.

Col·lapse a les valls del nord per l’accident d’una formigonera



Escrit per: 
Redacció // Fotos: Bondia / R. Vallès

L’accident d’un camió formigonera, que ha bolcat sortint de la rotonda del túnel de les Dos Valires en direcció a la Massana, ha provocat un fort col·lapse circulatori a la parròquia. El succés ha tingut lloc pels volts de les 7.30 hores quan el camió s’hauria desestabilitzat en agafar el revolt i ha vessat formigó sobre la calçada. No ha estat fins poc abans de les dues del migdia que s'ha recuperat la fluïdesa del trànsit després de retirar el vehicle bolcat i netejar la calçada de les restes de l’accident.

Sortosament el conductor del vehicle ha resultat ferit lleument i ha sortit pel seu propi peu de la cabina, segons han apuntat des dels bombers, que s'han desplaçar al lloc dels fets de manera preventiva i per col·laborar en la neteja de la calçada. L’accident ha estat “molt aparatós” però no ha sigut “res greu”, han informat. Segons la policia, el conductor, treballador fronterer de 64 anys, ha patit alguna ferida superficial que els serveis mèdics li han tractat en el mateix lloc de l’accident.

A causa de l’accident s'han registrat cues importants –tot i que la circulació es va mantenir amb un carril de pujada i un de baixada– que impossibilitaven baixar fins a la capital des de la Massana. Les afectacions de trànsit s'han fet sentir fins a Ordino i Erts, i han estat molts els que avui han arribat tard a classe i al lloc de feina. Centenars de vehicles s'han trobat bloquejats a la carretera esperant que es retirés el camió i es guanyés més fluïdesa en el trànsit.

Per retirar el vehicle bolcat de la via han estat necessàries una grua específica de grans dimensions, un camió ploma i dues excavadores.
Des del Govern, el ministre portaveu, Guillem Casal, ha explicat aquesta tarda que hi ha hagut “un cúmul de circumstàncies fortuïtes” que han derivat en el caos circulatori, que “sortosament no passa cada dia i no hem de lamentar més que danys materials”. Així, Casal ha apuntat que a les 7.30 hores, quan es va produir l’accident, el trànsit és “dens a la zona”, ja que hi ha molta gent que inicia el seu trajecte cap a la feina, i el lloc on s'ha produit és de confluència de diferents carreteres, doncs hi ha la CG-3 que uneix la Massana amb les parròquies centrals, però també la sortida del túnel de les Dos Valires, i les vies secundàries d’Anyós i Sispony. “És un punt de la xarxa viària que té molta càrrega de vehicles”, ha afirmat el portaveu de l’Executiu, que ha afegit que en ser un tram amb pendent va complicar les tasques de buidatge de la formigonera, la retirada del vehicle i després la neteja de la calçada.

“Salvats de miracle”
També hi ha hagut qui "s'ha salvat de miracle”. Una conductora relatava com de baixada de la Massana ha sentit el soroll fort i en mirar pel retrovisor ha vist la formigonera bolcada. “No va ser fins que era als túnels que vaig ser conscient del que havia passat i que  m’havia salvat”, manifestava, “arribo a passar dos segons abans i no sé què m’hauria passat”, afegia agraïda de la sort que ha fet.

 

Successos
retencions
la Massana
camió
túnel
col·lapse

Compartir via

Comentaris: 3

Comentaris

Fins als ous de les cues de la Massana, de les obres a tota Andorra (Ordino i la Massana amb medalles d'or i plata) i dels camions d'obres a totes hores, per tot arreu, anant a tota pastilla, una vergonya! Dimitiu si us plau, el servei de Mobilitat amb el que costa també! Quina colla d'incompetents!!
Primer m'alegro de què no hi hagi ferits, segon dir que és un desastre total. No sé quantes persones embotides als autobusos, durant hores, tot cristo arribant tard a la feina. No entenc com no s'han donat més presa en treu-re d'entrada les restes del camió per donar prioritat a la gent que havia de baixar. Els de pujada ho tenien millor sens dubte. Un dia tindrem un ensurt major i plorarem. Massa obres i camions d'obres en les hores punta. Resultat: Un caos total.
Es patetic veure que hi ha un accident i la gent ve a rajar i criticar. Quan tinguem un terratremol o un volcà també demanareu dimissions

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte