No hi són des de fa jornades. L’últim partit amb cara i ulls va ser el 21 de gener a la pista de l’Herbalife Gran Canària, on els de Joan Peñarroya es van imposar per 64 a 90. És cert que aquell dia va sortir tot i també que ningú va parlar del “Som qui som” ni tampoc de les actuacions arbitrals. Des de llavors, el BC MoraBanc dels últims cinc partits a la Lliga ACB només ha guanyat un matx, i va ser patint de valent contra el cuer de la competició, l’ICL Manresa –no compto el partit dels quarts de final de la Copa del Rei contra el Reial Madrid–. Els de Peñarroya, anul·lats i sense deixar bones sensacions en els últims partits, van encaixar l’onzena derrota del curs a la pista de l’UCAM Múrcia per 77 a 53 i també per un 47 a 26 en rebots –15 a 3 en els ofensius–. I ja ho diuen els experts: els rebots són una qüestió d’actitud. El MoraBanc continua en posicions de play-off pel títol, ja que el RETAbet Bilbao Basket va descansar en aquesta ACB imparella i el Montakit Fuenlabrada està a només una victòria dels andorrans i també els bascos. Com a visitant, el MoraBanc només ha guanyat dos partits de dotze de possibles aquesta temporada, i només en un de manera folgada.
Contra l’UCAM Múrcia, els de Joan Peñarroya no van entrar mai al partit i alguns jugadors van certificar que no passen per un bon moment de forma, com el cas de David Jelínek o de David Walker, cridats a ser importants en el joc exterior. No hi va haver cap notícia bona. El tècnic grec Fotis Katsikaris va guanyar la partida des del minut 1 fins a l’últim. Va anul·lar el millor jugador dels andorrans, el pivot georgià Giorgi Shermadini, i ho va fer amb una defensa de dos contra un amb l’argentí Marcos Delía i el base, també argentí, Facu Campazzo. El director d’orquestra, conegut com a Chicho Terremoto, va flotar en la seva defensa a Andrew Albicy i el francès va demostrar que això del llançament no és el seu fort i va acabar el partit amb un 0 de 5 de dos i un 0 de 4 de tres i menys 4 de valoració. La primera lliçó de scouting ja va fer sang i el primer parcial va ser de 19 a 2 amb 8 punts de Facu Campazzo. Joan Peñarroya va sacsejar i va acabar el primer quart sense els cinc que van començar. El 24 a 10 parlava per si sol i en el segon quart els de Fotis Katsikaris van continuar ballant sobre el parquet amb una lliçó d’intensitat i agressivitat contra un MoraBanc força indolent i que no trobava solucions a les trampes creades pel tècnic grec. El parcial va ser de 16 a 4 amb un més 26 punts de diferència per als murcians. Un triple de Chris Czerapowicz va maquillar el marcador final i va deixar el 44 a 24 al descans. El suec almenys va deixar sensacions positives, no com David Jelínek o David Walker, que passen per una bona sotragada en el seu joc. A més a més, Giorgi Shermadini va acabar la primera part sense cap punt. Totalment anul·lat i cap solució.
A la represa, els de Peñarroya van trobar per fi Giorgi Shermadini, però sense defensa, sense rebot ni tampoc sense encert no es pot guanyar un partit. El tècnic egarenc ho va provar amb una defensa zonal 2-3, però ni així ho va aconseguir amb un Facu Campazzo inspirat, un Antelo –amb la seva mecànica de tir ben curiosa– excels i un Billy Baron amb el canell fi no es van deixar sorprendre per un BC MoraBanc al qual li va sobrar jugar l’últim quart. De fet, li va sobrar jugar o intentar jugar aquest partit. No passen per un bon moment i contra l’UCAM Múrcia va ser el millor exemple que  els de Joan Peñarroya no es troben a gust i que comencen a sorgir les primeres desconfiances i els records de la temporada passada, en què la segona volta va ser per oblidar. Dissabte toca la visita del nou Tecnyconta Saragossa de Luis Guil.

Peñarroya: “Hem de reaccionar”

Poca anàlisi a fer. Joan Peñarroya va assistir a la roda de premsa després del partit, i poques coses bones a dir. “Felicito el Múrcia per la victòria. Hi ha poca anàlisi a fer des del salt inicial. Ells han estat molt superiors a nosaltres i no hem tingut resposta per a les situacions que ens han plantejat”, va indicar el tècnic egarenc, que té clar per a què ha de servir aquesta derrota. “Hem de reaccionar i fer un pas endavant.”