Des del grup parlamentari socialdemòcrata s'ha expressat la preocupació per la “pèrdua de qualitat del nostre sistema sanitari”, que deriva de la pèrdua de competitivitat de la plaça sanitària vist els problemes d’accés a l’habitatge i que no s’han acabat de recuperar el sistema de gestió per obkectius i la progressió en el pla de carrera del SAAS. Així ho ha exposat la presidenta del grup socialdemòcrata, Judith Casal. La ministra de Salut, Helena Mas, ha apuntat que ja s’ha recuperat la retribució per pla de carrera i s’han implementat mesures acordades en el conveni col·lectiu que han comportat un increment del 5% del salari base per cada cinc anys. Concretament, s’han avaluat 513 professionals per l’accés als plans de carrera i s’han abonat més de 423.000 euros per aquest concepte. Així mateix, Mas ha assegurat que s’han incorporat 39 de les 50 propostes fetes pels treballadors i que pel nou conveni col·lectiu que es negociarà perquè entri en vigor a partir de l’octubre del 2025s’inclouran d’altres mesures. Segons la ministra, es va acordar amb els treballadors que abans d’aquest estiu s’hauria fet una anàlisi de l’impacte de totes les mesures proposades.

Per la seva banda, la branca sanitària de l’USdA ha emès un comunicat pel qual exigeix “la recuperació immediata” de la gestió per objectius i la progressió del pla de carrera amb caràcter retroactiu de 2023 i 2022 respectivament.


Mes i mig  d’espera pel seguiment psiquiàtric
La presidenta suplent del grup parlamentari socialdemòcrata, Susanna Vela, ha traslladat la denúncia de les associacions al tomb de l’espera d’un mes i mig per a una consulta de seguiment psiquiàtric al Consell General. I alhora ha aprofitat per subratllar que “el temps passa i les dades recullen un increment” dels casos de malaltia mental en general i de conductes suïcides en particular. “Ens preocupa la poca celeritat”, ha manifestat després que la ministra de salut, Helena Mas, assegurés que es treballa en el disseny de l’estratègia per a la prevenció del suïcidi i anunciés una propera campanya de sensibilització.


Més de 1.750 persones tenen una discapacitat
Un total de 1.764 persones tenien reconeguda una discapacitat l’any 2023, i d’aquestes, 499 eren menors d’edat. Són dades que ha avançat la ministra d’Afers Socials, Trini Marin, a preguntes de la presidenta suplent de Concòrdia, Núria Segués, que ha denunciat que la manca de dades “invisibilitza i estigmatitza” la discapacitat. D’altra banda, Marin ha informat que el projecte de llei universal d’accessibilitat no estarà disponible fins al juliol com a molt aviat.