Professors i persones alienes a l’Institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell utilitzen les instal·lacions del centre per veure els partits televisats del Barça quan són de pagament. Aquestes trobades tenen lloc a la sala d’actes, on hi ha un projector i una pantalla. Segons s’ha pogut comprovar, en els dos darrers partits de Lliga jugats pel Barça en diumenge, a la tarda-vespre, diversos professors amb alguns amics van accedir al centre i en van sortir més tard, coincidint amb l’horari d’acabament del matx.

El director dels serveis territorials d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, ha reconegut que no era coneixedor d’aquesta pràctica i, després de consultar-ho amb els implicats, ha dit que no s’està fent res d’“incorrecte” i ho ha emmarcat en la “normalitat” de les “dinàmiques de grup” per afavorir la cohesió entre els professors.

Entre el professorat que es pot veure a les imatges captades que ha anat a veure el futbol els darrers dos diumenges, hi ha el coordinador de l’institut, Jordi Grau; el professor de filosofia Jordi Escudé; el nou cap d’estudis, Enric Usach, i un exprofessor. A més, cada cop que hi ha hagut partit els professors han estat acompanyats per quatre o cinc persones més alienes al centre. Les imatges on es pot veure aquest moviment al centre educatiu corresponen al diumenge 19 de febrer, a les 20.45, a l’inici del partit que va enfrontar el Barça amb el Leganés, que va acabar a les 23.05, i al matx que va enfrontar els blaugranes amb l’Atlètic de Madrid diumenge, 26 de febrer, amb hora d’inici a les 16.15 i final a les 18.05.

Segons fonts properes, la pràctica de veure partits de futbol de pagament s’ha seguit de forma reiterada durant els últims quatre o cinc anys a les instal·lacions del centre educatiu, principalment en jornades no lectives i per tant sense activitat escolar a les instal·lacions.

El director dels serveis territorials d’Ensenyament a Lleida ha assegurat que aquesta pràctica “és relativament habitual”’ i depèn dels centres, que tenen unes propostes fora de l’horari lectiu, entre setmana o en cap de setmana, que  parteixen d’una “organització informal” per trobar-se professors, per fer “dinàmiques de grup o propostes de convivència en què es poden trobar per fer un dinar o una activitat”. 
Segons Cullerés, són professors del centre o altres centres que “es troben i fan un ús previst d’aquest equipament”. “Aquí, a la Seu, es trobaven i si hi havia una despesa la cobrien entre els assistents que feien l’activitat, com en altres activitats que es fan en aquest centre o en altres.” Per tot plegat, el director ha destacat que, “tot i no tenir-ne coneixement”, aquests fets “són habituals en els centres” i entren dins de la “normalitat”.

Càmeres a les aules
Cal recordar que a l’Institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell el mes de gener passat la direcció va haver de prendre la decisió de retirar una càmera de videovigilància de dins d’una aula. El centre tenia la voluntat de col·locar càmeres en diferents punts per enregistrar imatges de les classes amb l’alumnat i evitar conflictes. L’afer, però, va generar polèmica i finalment la iniciativa es va tirar enrere.