L’economia andorrana ha experimentat, durant els últims anys, un alt creixement en el volum d’intercanvis comercials de béns amb l’exterior. Això es constata amb l’increment de fluxos comercials amb origen i destí al Principat. Les importacions de béns de l’any 2022 superen en un 60% les importacions que es realitzaven fa vint anys i les exportacions superen el 100% de les realitzades a inicis dels anys 2000. Des del departament d'Estadística han calculat l'índex de valor unitari del comerç exterior i han conclòs que si s’analitzen els preus de les importacions, en termes generals, han experimentat una variació positiva al mes de gener del 20,8% en relació amb l’any anterior. Si es comparen amb el mes anterior, els preus de les importacions creixen un 1,2%.
En el mateix període, els preus de les exportacions s'han incrementat un 35% en relació amb l’any anterior. En comparació amb el mes de desembre, els preus de les exportacions creixen un 26,5%.
En termes interanuals i segons els grups d’utilització, els preus dels béns de consum s’incrementen un 15,4%, els béns de capital creixen un 15,2% i els béns intermedis experimenten una variació positiva del 33,5%.
Si s’agafa com a referència la classificació unificada del comerç internacional (CUCI), en importacions, es destaca que tots els grups tenen variacions interanuals positives. En especial els preus del grup combustibles, lubrificants minerals i productes similars que incrementen un 44,4%; el preu dels olis, greixos i ceres d’origen animal i vegetal que creix un 39,9% i els preus dels articles manufacturats diversos, que tenen un increment del 37,7% respecte al mateix mes de l’any anterior.
En el conjunt de zones geogràfiques, al gener del 2023, destaca l’evolució dels preus de l’índex en matèria d’importacions provinents de la resta de la UE i Gran Bretanya, amb un creixement interanual del 27,6% i provinents d’Espanya amb una variació interanual del 21,2%.