Esade i Andbank han creat la Chair of Family-Owned Enterprises (CFOE), una col·laboració pionera amb visió global que té com a objectiu fomentar la recerca, el desenvolupament i la difusió de coneixement, així com la formació integral de les famílies empresàries, tant en l’àmbit de l’administració de les seves empreses com en el de les seves family offices, incloent-hi el govern i la gestió de la relació família-empresa, la gestió del patrimoni familiar i el manteniment de la identitat i del propòsit comú.
Amb una durada inicial de cinc anys, aquesta iniciativa abordarà els reptes recurrents amb què es troben les famílies empresàries, per proporcionar-los les eines i estratègies que els permetin afrontar amb èxit aquests reptes.
La directora de la Chair of Family-Owned Enterprises, professora de Departament de Direcció General i Estratègia d’Esade i investigadora de l’Esade Entrepreneurship Institute, María José Parada, ha destacat que les empreses familiars són essencials no tan sols en la generació d’ocupació, sinó també com a agents de canvi en les polítiques econòmiques i socials. En no estar tan condicionades per les dinàmiques corporatives a curt termini, poden invertir en projectes innovadors i sostenibles, donar suport a l’emprenedoria i participar en fòrums globals per tal d’abordar problemes complexos. La seva influència pot modelar un futur més inclusiu i equitatiu".
Per la seva part, el CEO del Grup Andbank, Carlos Aso, ha apuntat que "en un entorn global que canvia constantment, les empreses familiars continuen essent el pilar de l’economia. Són claus per al desenvolupament de les comunitats i és fonamental que es mantinguin al llarg del temps".
Nely Mayoral, directora global de la Unitat de Family Office del Grup Andbank, està convençuda que “amb aquesta col·laboració les famílies empresàries podran accedir a uns coneixements específics, a les millors pràctiques i a les tendències en gestió empresarial i patrimonial familiar, i que serà un punt de trobada per establir relacions amb altres grups familiars”.
La Chair neix amb la voluntat de crear un espai de diàleg i aprenentatge compartit entre l’acadèmia i les diferents empreses familiars i famílies empresàries. En aquest sentit, les activitats programades estan orientades a la generació i l’intercanvi de coneixements, a la formació contínua, a la reflexió crítica de la pràctica i a l’establiment de vincles que permetin abordar les necessitats reals, actuals i futures, dels participants. Aquest espai no tan sols facilita la transferència de coneixements, sinó que promou llaços que han de permetre als membres actuar com a agents de canvi, que impactin positivament en les seves comunitats i sectors i en l’entorn en general.