“Si tot va bé, voldríem entrar a tràmit la llei òmnibus el 8 o 9 de juliol”. Ho va confirmar la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol. De fet, ahir mateix es va presentar el projecte de llei per al creixement sostenible i el dret a l’habitatge a la comissió parlamentària d’economia. I si “tot va bé”, per seguir amb l’expressió de la ministra, el consell de ministres de la setmana vinent l’aprovarà; o sigui el 3 de juliol.  
La ministra va tornar a extendre la mà a tots els grups perquè puguin fer les aportacions que considerin oportunes.També va confessar que ha estat una llei especialment complexa de redactar perquè ha calgut tenir en compte molts elements. Sense entrar en detall, sí que va explicar que respecte al pla de xoc anunciat hi ha hagut aspectes que s’han estat reflexionant i s’han puntualitzat més. 

Abusos laborals
Preguntada per l’estat de la qüestió en relació amb els abusos laborals denunciats per part de treballadors de la construcció peruans, Marsol va apuntar que “hem pogut controlar força la situació amb les inspeccions d’ofici que s’han anat fent i el contacte amb l’ambaixada i el consolat de Perú”. I sobretot, va precisar, “amb els empresaris implicats”, amb els quals es va reunir personalment i va obtenir la seva paraula, “i crec que ho han acomplert”, de que no farien venir més gent. Així doncs, “sembla que la situació ara està tranquil·la”, va afirmar. I ho considera bàsic per dos motius: no es pot perjudicar les persones que venen de bona fe a treballar, ni es pot permetre una mala imatge del país.

Area d’innovació
La titular d’Empresa també va detallar que es vol crear una àrea d’innovació”. Ja se n’havia parlat i s’han posat mans a l’obra des del ministeri, Andorra Bussiness i Andorra Recerca + Innovació (AR+I). “Andorra ha d’apostar per un parc tecnològic i un bon lloc pot ser al voltant d’aquesta universitat”, va sentenciar.  Considera que és important que tingui “la base” en la universitat. D’aquí que hagi lligat aquest projecte amb el nou edifici que ha de servir entre d’altres coses per “tenir espais per desenvolupar projectes d’emprenedoria i ser un pol d’atracció de talent d’alt valor afegit i reforçar alhora el talent que ja tenim”. Aquestà àrea d’innovació començarà a a agafar forma l’any que ve. Al seu parer, és necessària per a la diversificació de l’economia.  Creu, a més, que l’acord d’associació ho pot afavorir.

Al seu torn, el rector de la Universtat d’Andorra, Juli Minoves, va declarar que el centre en relació amb això que el centre ha d’estar molt connectat amb l’empresa.
Finalment, en relació amb la burocràcia, Marsol ha reconegut que és una assignatura pendent i s’ha compomès a millorar-la per facilitar els tràmits de les autoritzacions de comerç i societats, entre d’altres. 

Rècord d’inscripcions i 14 plans d’empresa al taller d’emprenedors d’enguany
Han estat 14 els participants al taller d’emprendedors d’enguany que ha comptat amb 12 dones i dos homes. Ahir a la tarda la ministra i del rector de la Universitat d’Andorra, Juli Minoves, van fer el lliurament de guardons als millors plans d’empresa. Aquesta edició s’ha caracteritzat per un rècord de demanda, amb 47 sol·licituds de participació. Marsol va posar  en relleu que finalment han estat 14 els plans d’empresa reeixits d’un total de 20 projectes seleccionats a l’inici del curs. A més, va fer notar que l’edició d’enguany bé es podria dir “taller de la dona emprenedora” donat que la gran majoria de participants ho són. 

A més de fer entrega dels diplomes, es van lliurar diversos guardons. El primer premi, de 4.000 euros, va ser per a Clàudia Navarro per un projecte de joieria personalitzada. El segon, de 2.000 euros, es va repartir entre Carla Sofia Esteves, per una consulta d’infermeria i de teràpia personalitzades, i Elvira Lastovkina, per un projecte de serveis d’estilisme de moda i imatge personal. Meritxell Segovia va obtenir el tercer premi, de 1.000 euros, per una proposta de negoci d’estudi d’art conceptual per a produccions audiovisuals. A més, la proposta de Daniel Ortega de desenvolupar una plataforma en línia de mercat d’actius digitals va ser  guardonada amb un premi de 2.000 euros per ser ‘el projecte més innovador’.