Càstig a la poca ambició inicial. Koldo Alvarez de Eulate no va arriscar massa en el seu onze inicial i va arribar a utilitzar fins a vuit defenses, però no tots van jugar en posicions defensives. Marc Vales va tornar a fer de defensa central i Chus Rubio, d’interior esquerre amb Joan Cervós a la dreta. Un dibuix de 5-4-1 amb Berto Rosas lluitant contra tres defenses centrals de Malta. La UEFA Nations League serveix per igualar les seleccions inferiors i els combinats decideixen no fer-se mal entre ells. Un hàndicap, ja que de per si ja són inferiors en tots els sentits. El combinat andorrà va encetar la UEFA Nations League amb un 0 a 1 advers contra una Malta pèssima en tots els sentits, però que sap aprofitar la poca ambició inicial d’Andorra per guanyar un partit on els de Koldo es van fer un fart de fallar ocasions de gol al segon temps.
Malta, dirigida per l’italià Michele Marcolini –ex-Chievo o Atalanta– i que va arribar a jugar contra l’exinternacional i ja retirat Ilde Lima, va arribar al partit després d’estrenar-se dissabte amb derrota contra Moldàvia per 2 a 0. Pèssima estrena en una Lliga D Grup D2 de només tres equips. Els maltesos van començar atemorits i  fins i tot  Andorra va tenir allò que mai té: la pilota. Això sí, no va utilitzar-la com cal perquè van faltar idees i també un xic –o molta– qualitat tècnica i també més ambició.
Sigui com sigui, la primera oportunitat de gol va ser per als de Michele Marcolini. Al minut 18, després d’una falta de Max Llovera sobre Joseph Mbong molt rigorosa –no va ser pas falta– la va treure en curt Malta i Joseph Mbong, el jugador dels Hamrun Spartans, va enviar el seu xut des de la frontal de l’àrea per sobre del travesser desviada amb el peu per Joan Cervós.
En el córner tret per Teddy Teuma, que milita al Reims, el va rematar de cap a l’àrea petita Zammit Lonardelli i Iker Alvarez de Eulate va refusar amb una espectacular mà.
Del gol perdonat de Malta es va passar a una aproximació de Chus Rubio per la banda esquerra. La centrada del jugador de la UE Santa Coloma la va treure Zach Muscat i va evitar el remat de Berto Rosas. La segona arribada dels de Koldo va ser al límit del descans amb una pentinada de cap de Berto Rosas cap enrere que va aturar Bonello.
Qui no va perdonar, novament, va ser Malta. Al minut 45, un refús en curt de Biel Borra a l’àrea petita el va fer bo Ryan Camenzuli amb un xut ras i sec pel pal del porter. Error defensiu i gol en contra, com contra Gibraltar.
A la represa, Berto Rosas va poder empatar el partit, però el davanter de l’FC Andorra no va aprofitar un regal defensiu dels defenses centrals de Malta i tot sol davant Bonello va fer un mal control i el seu xut el va refusar el porter maltès amb el cos.
Aquesta vegada, els de Koldo van tenir minuts fluids amb la pilota als peus i al minut 53 en un córner tret per Joan Cervós el va rematar de cap fluix Ian Olivera a les mans de Bonello. La resposta de Malta va arribar amb un cop de cap força tímid de Lonardelli a les mans d’Iker.
Andorra va tornar a perdonar i al minut 61, Chus Rubio, totalment sol al segon pal, va enviar el seu xut als núvols amb tot a favor.
I el seleccionador va reaccionar i va veure que podia ser més ambiciós donant entrada a Jordi Aláez per Chus Rubio i a Cucu per Biel Borra. Almenys són dos jugadors que estan acostumats a jugar a dalt. Només entrar la va tenir Jordi Aláez amb una boleia creuada a centrada de Berto que va fregar el pal.
Les ocasions de gol per Andorra van seguir amb una Malta pèssima en tots els sentits. Al minut 70, Cucu va fallar un u contra u clar contra Bonello. I també va perdonar Malta al minut 76, ja que Joseph Mbong no va saber aprofitar un greu error defensiu de Max Llovera.
Al minut 80, Koldo va treure Christian García i el va posar de davanter centre. Un altre missatge farcit d’ambició, però que no va servir per maquillar el fluix primer temps on Andorra va començar el partit amb vuit jugadors que són defenses. El pròxim rival serà Moldàvia. La Malta d’ara sí que sap guanyar Andorra a l’Estadi Nacional.

FITXA TÈCNICA:

0- Andorra: Iker, Biel Borra ('Cucu', 63'), Ian Olivera, Max Llovera, Marc Vales, 'Moi' San Nicolás (Èric de las Heras, 80'), Joel Guillén (Joao Teixeira, 80'), Èric Vales (Christian García, 80'), Chus Rubio (Jordi Aláez, 63'), Joan Cervós i 'Berto' Rosas.

1- Malta: Bonello, Zammit Lonardelli, Zach Muscat, Shaw, Jean Borg, Camenzuli, Guillaumier, Joseph Mbong, Teddy Teuma (Yankam, 93'), Montebello (Reid, 59') i Nwoko (Paul Mbong, 77').

Gol: 0-1 Camenzuli (45').

Àrbitre: Mohammed Al-Hakim (Suècia) i al VAR Jarred Gillett (Anglaterra). Grogues a Joel Guillén, Jordi Aláez, 'Berto' Rosas i Sergi Teba (assistent tècnic) –Andorra– i Zammit Lonardelli –Malta–.

Lloc: Estadi Nacional d'Andorra la Vella. 812 espectadors –segons la FAF–.