L’esquí de muntanya, conegut també com a randonnée, és l’esport que ha guanyat més adeptes en aquests últims anys. Va irrompre amb força i s’ha instal·lat com una activitat molt sana, amb moltes travesses populars i també d’alta competició. Una d’aquestes és la Grandvalira Skimo6, que l’any passat va celebrar la primera edició amb 200 participants i en la segona ha fet un salt qualitatiu important, amb 460 inscrits i 186 equips. Els valents, novament amb un temps força advers, van començar a les vuit del matí a la cota 2000 de Naturlàndia, per afrontar un total de 30 quilòmetres i 2.055 metres de desnivell positiu passant pel pic Negre (2.649 metres), la collada de la Maiana (2.426 metres), l’estany de l’Illa (2.500 metres) i la collada de Montmalús (2.670 metres), amb arribada al sector Grau Roig de Grandvalira. La nevada caiguda el dia abans, és a dir dissabte, va deixar fins a mig metre de neu en cotes altes, que va permetre als participants gaudir d’un recorregut que va passar per la vall del Madriu-Perafita-Claror i va enllaçar els sis refugis ubicats entre els dos punts: roca de Pimes, Claror, Perafita, Orris, l’Illa i Montmalús.
El triomf en categoria masculina va ser per la a parella formada per Miguel Caballero i Pere Rullán (La Sportiva Team).  Van complir el seu paper de màxims favorits i es van imposar amb un temps de 3.40.29 hores. “No podia haver anat de millor manera; guanyar aquí, a casa,  una prova en què està immersa La Sportiva. A més a més en unes condicions excepcionals, amb mig metre de neu nova i un company d’excepció. Ha anat tot perfecte”, va assegurar el cap d’equip de La Sportiva, un dels màxims patrocinadors de la Grandvalira Skimo6, que aspira el curs vinent a celebrar la Skimo10, una prova de doble jornada, i en un futur proper la Volta a Andorra.
El company d’equip de Miguel Caballero va ser Pere Rullán. Era la seva primera participació en la Skimo6 i va ser una bona estrena per al català. “M’ho he passat en gran amb Miguel perquè he après moltes coses i veig que hi ha molt més per aprendre. Hem gaudit i hem guanyat. Ha sortit tot rodó.” En segona posició van acabar Francesc Pou i Joan Albós, que recentment ha disputat els Campionats del Món amb un temps final de 3.49.27 hores. En tercer lloc van finalitzar Robert Miguélez i Xavier Freixinet.
En categoria femenina, la victòria va ser per a la catalana i membre de l’equip espanyol Marta Riba, que va formar parella amb Tina Bes amb un temps de 3.56.52 h. En segon  lloc, les andorranes Lorena Ledesma i Imma Mascort, amb 4.39.33 h, i les terceres, Maite Navarro i Rebeca Moa. En categoria mixta, victòria per a dos membres de l’equip nacional i també parella, Maria Fargues i Jordi Solé, amb una marca de 3.53.05 hores, seguits de la veterana Sophie Dusautoir, que va formar equip amb Marc Calvet. El tercer lloc va ser per a l’andorrana Ariadna Tudel i Dani León. Una festa gran de la randonnée, que per a la tercera edició farà un pas més endavant amb una jornada doble.