En un món on el temps és un dels recursos més valuosos, anar a contrarellotge és una realitat que tots enfrontem en algun moment de la nostra vida. Malauradament, mentre que per algunes persones anar a contrarellotge només esdevé un fet esporàdic, per d’altres, suposa un estat permanent en la seva vida que comporta conseqüències negatives a llarg termini. 
No podem obviar que vivim en una època marcada per la cultura de la immediatesa. Les tecnologies avançades ens han acostumat a obtenir respostes i resultats a l’instant. Des de la missatgeria instantània fins a l’accés a informació en temps real, l’expectativa de rapidesa ha impregnat tots els aspectes de la nostra vida. No obstant això, aquesta urgència constant no afecta únicament la nostra productivitat, sinó també a la nostra salut mental i a les nostres relacions personals. 
En primer lloc, un dels majors desafiaments d’anar a contrarellotge és l’augment de l’estrès i l’ansietat. I doncs, sabies que l’estrès crònic és una conseqüència directa de viure a contrarellotge? La pressió de complir amb múltiples responsabilitats en terminis estrictes pot desencadenar problemes de salut com alteracions de l’estat anímic o malalties cardiovasculars. Tanmateix, l’estrès perllongat pot portar problemes d’insomni, cefalees i problemes digestius. La falta de temps per a relaxar-se i desconnectar es tradueix en un esgotament constant que afecta el nostre benestar global.
D’altra banda, contràriament al que es creu, quan es treballa sota pressió, la qualitat del treball també pot veure’s compromesa. La presa de decisions es dificulta i pot comportar prendre decisions precipitades, que no sempre són les millors. A més, la capacitat per a avaluar totes les opcions i considerar les conseqüències a llarg termini es veu reduïda.
Anar a contrarellotge pot afectar l’equilibri entre la vida personal i professional. Les llargues hores de treball i la necessitat de complir amb terminis estrictes poden interferir amb el temps destinat a la família, amics i activitats d’oci. Això pot portar a un esgotament emocional i a la disminució de la satisfacció personal en general. La falta de connexió emocional pot desenvolupar sentiments d’aïllament i solitud, afectant la nostra qualitat de vida i satisfacció personal.
Com podem reduir la pressió de viure a contrarellotge? Malgrat els reptes diaris, hi ha estratègies que poden ajudar-nos a gestionar millor el nostre temps i prevenir l’aparició d’alteracions físiques o mentals. En primer lloc, cal aprendre a prioritzar les tasques i planificar-les de manera més efectiva. Identificar el que és realment important i assignar temps específic per a cada activitat pot ajudar-nos a evitar la sensació d’anar sempre a correcuita. Eines com els calendaris o les llistes de tasques poden ser molt útils per a mantenir-nos organitzats.
Desenvolupar habilitats de gestió de l’estrès és fonamental per a treballar efectivament a contrarellotge. Practicar la meditació, l’exercici regular i mantenir una alimentació saludable poden ajudar a reduir l’estrès. A més, és important prendre descansos regulars, evitar la sobrecàrrega de compromisos i mantenir una bona higiene del son. L’atenció plena o la pràctica de Mindfulness, és una tècnica que pot ajudar-nos a reduir l’estrès i millorar la nostra concentració. Prendre’s uns minuts al dia per a meditar o simplement respirar profundament pot tenir un impacte positiu en la nostra capacitat per a gestionar la pressió i mantenir la calma.
La societat moderna ens empeny a viure a contrarellotge, enfrontant-nos a desafiaments constants que emergeixen mentre intentem complir amb múltiples obligacions en temps limitats. No obstant això, mitjançant l’adopció d’estratègies efectives és possible navegar en aquesta era de la pressa sense sacrificar la nostra salut física, emocional i mental. 
Trobar un equilibri entre la productivitat i el temps personal és la clau per a portar una vida plena i satisfactòria en una societat que no deixa de córrer.