Chef Amadeo
Av Enclar 98
Santa Coloma
Espai: De barri antic amb terrasses agradables
Servei: Amable i proper
Carta de Vins: Bàsica
L'imprescindible: Fideuà Gandia
Ja fa alguns anys que el Raül Sànchez va conèixer a l’Amadeu Faus, un referent de la cuina tradicional valenciana. D’aquella trobada entre un andorrà i un “che” va sorgir el projecte de portar un bocinet de València al Principat. Així va obrir Chef Amadeo Andorra, una sucursal de muntanya del conegut restaurant que porta el mateix nom a Gandia.
El que hi trobareu és tan simple com ben treballat. Arrossos, i fideuàs fets a l’estil valencià, amb molt protagonisme per l’arròs, i menys per la resta d’ingredients que han d’acompanyar, però mai emmascarar. És la seva manera d’entendre aquest plat, ens expliquen. El secret a Chef Amadeo està en el fumet amb el que es fa la cocció. Un fumet excepcional aporta la personalitat i el gust al plat, és essencial.
La manera de fer no és l’únic aspecte valencià en aquest restaurant. Tot el personal de cuina es forma primer als fogons de Gandia, i després venen a Andorra, i el producte també arriba de llevant amb especial atenció a l’arròs de l’Albufera.
La carta és extensa. Per començar, fritura a l’andalusa, cloïsses a la marinera, zamburinyes o carpaccio de gamba amb oli de fenoll. A partir d’aquí, tot i que tenen propostes de carn i peix, el tema és atacar qualsevol cosa que vingui dins d’una paella: paella valenciana, fideuà de Gandia, arròs caldós de llamàntol, caldereta de bou de mar, arròs negre de popets i alls tendres, hi ha un munt de propostes.
Tot i que va obrir les seves portes a Canillo, actualment Chef Amadeo està situat en una casa de pedra al casc antic de Santa Coloma, i l’espai també suma perquè si les olors i els gustos et transportaran a la costa, les vistes a l’església de Santa Coloma d’una de les seves terrasses, o l’ambient de borda de les sales interiors et faran sentir Andorra ben a prop.