En tan sols dos anys, el Beç de Rodrigo Martínez s’ha convertit en un dels punts de referència de l’alta gastronomia a Andorra. Una aposta per una cuina molt ben treballada, fina i detallista, on cada ingredient té un sentit, res és superflu. Acaben de ser inclosos al selecte grup de restaurants andorrans recomanats a la Guia Michelin, però el Rodrigo és un xef inquiet i sempre mira endavant. Ara, i fins a final de febrer, apuja l’aposta per oferir un menú degustació amb la tòfona com a fil conductor. Sis plats que comencen de manera brillant amb una ostra Daniel Sorlut a la brasa amb caviar i tòfona, una combinació sensacional que ens diu que estem començant un viatge de contrastos. L’ostra respira exclusivitat, però el menú ens deixa més conceptes que defineixen la cuina del Beç. Veiem la consistència i les bases amb hores de xup-xup en els pèsols amb bolets i gambes, i la creativitat en la flor de carxofa que serveix amb foie, vieira, demi-glace de peus i papada de porc amb un aire de les seves pells i crema de celeri, una bogeria. Al plat de peix apareix la finor i la delicadesa de l’escola francesa en la salsa beurre blanc que llueix acompanyant el llobarro, i un llom de cérvol és la proposta més carnívora amb una fantàstica crema de castanyes. El menú és equilibrat, molt generós en tòfona, i reserva un grande finale per acabar. Les postres són una autèntica meravella. La sopa de xocolata blanca tofonada i gelat de taronja confitada és una proposta excelsa. Dolçor controlada, sabors integrats i equilibrats, la dosi justa de tòfona, en gust i aroma, i un puntet cruixent per jugar amb la textura. Tot plegat es completa amb el maridatge precís del David Sanagustín, que sap com aportar aquell extra que fa brillar encara més cada plat. Sempre ofereix descobriments interessants, com el vi que recomano també en aquesta pàgina. En aquest menú de la tòfona podem llegir una declaració d’intencions del Rodrigo per seguir fent evolucionar el Beç. El xef que un dia va somiar un restaurant i el va fer realitat, té avui altres somnis, i ell sap que de vegades, es compleixen.