Demà dissabte s’obre el termini perquè els 15.000 residents catalans cridats a participar en les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig puguin dipositar el vot a l’urna del consolat d’Espanya, al carrer Prat de la Creu, 34, d’Andorra la Vella. El termini per votar s’allarga fins al dijous 9 de maig. El consolat obrirà les portes als electors a les 10 hores, tant dissabte com diumenge, i a les 9 hores des del dilluns fins al dijous, i tancarà cada dia a les 18 hores.

Mentrestant, també es pot votar per correu fins al pròxim dimarts 7 de maig. Són gairebé 14.900 els residents cridats a participar en aquestes eleccions, segons va informar el Consolat General d’Espanya a Andorra fa unes setmanes. Això són un miler d’electors més que en les darreres eleccions autonòmiques de Catalunya, quan el cens era al voltant de les 13.900 persones.

La majoria dels residents catalans s’inscriuen a la demarcació de Barcelona, gairebé 7.400, i uns 5.400 voten a la província de Lleida. De Tarragona hi ha uns 1.300 electors inscrits a Andorra, i de Girona, gairebé 800.

En les darreres eleccions catalanes, del febrer del 2021, van participar un total de 1.225 persones. Aleshores només el 10,52% dels residents catalans inscrits al Cens Electoral dels Residents Absents d’Espanya van sol·licitar poder participar en les eleccions. En les anteriors, les que es van celebrar el desembre del 2017, van demanar prendre-hi part un total de 3.951 catalans, és a dir, el 30% del cens. Des del Consolat es preveu que la participació en aquesta ocasió sigui superior a la dels darrers comicis gràcies a l’eliminació del vot pregat, pel qual calia inscriure’s prèviament per poder rebre la documentació pertinent i exercir el dret de sufragi. Val a recordar que en les eleccions generals espanyoles del passat mes de juliol ja no s’havia de pregar el vot i van respondre a la convocatòria uns 3.700 residents dels 23.500 que estaven cridats a participar.