El Consell General ha pres en consideració la Proposició de llei del Raonador del Ciutadà, presentada pel grup socialdemòcrata, per unanimitat. Ara bé, en el debat ja es va confirmar que alguns dels canvis que proposava el text no prosperaran, com que el Raonador pugui recórrer davant el Tribunal Constitucional.

De fet, tant des de les files socialdemòcrates com des de les dels grups de la majoria ja s'han anunciat esmenes per tal d’adequar el text al criteri del Govern i perquè “la voluntat que tenim és que aquesta llei vegi la llum”, ha sentenciat la presidenta dels socialdemòcrates, Judith Casal, resumint que el que vol el text és “dotar la institució del Raonador de l’estàndard més elevat que ens recomana el Consell d’Europa i que és interessant que la llei es modernitzi, s’actaulitzi, tinguem un únic text i dotar de les màximes garanties la defensa dels drets humans a la societat andorrana”.

Des de la majoria, la demòcrata Maria Martisella també ha anunciat esmenes, unes de “més tècniques i algunes amb caire més polític”, entre elles sumprimir la possibilitat de recorrer davant el TC. Però “tindrem temps de debatre en comissió”, ha conclòs.