La família Pujol Ferrusola va obtenir prop de 70 milions d’euros de “benefici econòmic no justificat” amb els diversos comptes que tenia Andorra des de l’any 1990. El fill gran, Jordi Pujol Ferrusola, que dirigia l’operativa de la família i era qui tenia una activitat més “frenètica”, va obtenir uns 54 milions en diverses divises, com pessetes, dòlars, euros, marcs alemanys i lliures esterlines. Per la seva banda, el seu pare, l’expresident de la Generalitat, hauria obtingut uns
3 milions, i la seva mare, Marta Ferrusola, uns 680.000 euros. Segons un dels últims informes de la UDEF aportat a l’Audiència Nacional espanyola i recollit per diversos mitjans, Josep Pujol Ferrusola hauria aconseguit
3,5 milions d’euros; Oriol, 955.000 euros; Mireia, 757.000 euros; Marta Pujol Ferrusola, 695.000 euros; Pere, 711.000 euros, i Oleguer, quasi 700.000 euros. L’exdona de Jordi Pujol Ferrusola, Mercè Gironès, hauria obtingut 3,7 milions.
Com a exemple de la “frenètica activitat” del primogènit, l’informe assenyala “les nombroses transferències internacionals que des dels comptes controlats directament o indirectament per ell es fan a diferents mercantils situades en altres països, però no és l’únic, ja que a fi de donar continuïtat a aquesta operativa de blanqueig de capitals des d’Andorra cadascun dels seus membres realitza les seves pròpies accions”. Les “més semblants a les de Jordi” són “les executades per Josep”. En altres casos, la similitud es limita a “l’aprofitament de l’amnistia fiscal espanyola de l’any 2012 per repatriar capitals des d’Andorra”, cosa que van fer la seva mare, Marta Ferrusola, i els seus germans Marta, Mireia i Pere.
El fill gran de l’expresident català va explicar, el gener del 2015 al jutjat de Barcelona que començava a investigar el cas, que els fons familiars ocultats a Andorra es van multiplicar gairebé per deu en vint anys, de l’any 1980 al 2000, perquè estaven invertits en uns productes financers que ell anomenava làmines i que eren opacs, ja que es podien cobrar al portador. D’aquesta manera, els 140 milions de pessetes inicials es van convertir en uns 500 l’any 1990 i en gairebé 1.400, uns 8 milions d’euros, l’any 2000, però lluny de les quantitats ara conegudes. Pujol Ferrusola va dir que quan vencien les làmines les renovava o les cobrava i les ingressava, a parts iguals, als seus germans i a la seva mare. El germà gran no va explicar, però, d’on procedien els diners inicials dipositats a Andorra.
D’altra banda, la fiscalia ha aportat al jutjat un document de la Banca Reig del desembre del 1995, publicat per diversos mitjans, on suposadament Marta Ferrusola fa un traspàs de dos milions de pessetes. En una part del document, de forma manuscrita, la dona de l’expresident feia la següent anotació: “Reverend mossèn, soc la mare superiora de la congregació, desitjaria que traspassés dos missals de la meva biblioteca a la biblioteca del capellà de la parròquia, ell ja li dirà on s’han de col·locar. Molt agraïda, Marta.” Això, segons el fiscal, amagaria un llenguatge críptic per traspassar diners de forma opaca al seu fill gran, “capellà de la parròquia”, i anava dirigit al seu gestor bancari, a qui anomena “reverend mossèn”. Aquest document és un dels que hauria utilitzat el magistrat José de la Mata per justificar l’entrada i l’escorcoll del domicili del matrimoni.