Amb l’objectiu de fomentar la participació i la col·laboració ciutadana en la presa de decisions públiques, i en concret entre els joves de dotze a setze anys, el Comú d’Encamp ha aprovat avui un nou reglament per a la creació del Consell de Joves.

La cònsol major encampadana, Laura Mas, ha explicat que “hem impulsat la creació del Consell de Joves, seguint el bon funcionament del Consell d’Infants, amb la finalitat de poder identificar les seves necessitats i les seves expectatives tant pel que fa al seu benestar subjectiu com a l’interès públic”. 

Per la seva part, el conseller de Cultura, Infància i Joventut, Joan Sans, ha assenyalat que “hem aprovat un reglament molt important per a nosaltres. Aquest reglament de funcionament del Consell de Joves del Comú d’Encamp representa un pas vital pel que fa a les polítiques de joventut i, també, de participació ciutadana. És per això que hem posat en marxa un pressupost participatiu de 20.000 euros, que serviran per destinar-los a projectes que puguin néixer d’aquest Consell de Joves de nova creació”.

En la sessió de Consell de Comú s'ha acordat també renovar el conveni amb La Purito per a quatre anys més. Així, segons ha detallat la cònsol, el contracte preveu una aportació directa anual de 30.000 euros que permetran promocionar la parròquia com a territori ciclista, una activitat que aporta valor i turistes fora de la temporada d’hivern. A més, el Comú destinarà 15.000 euros per a l’organització en tant que seu de l’arribada de la cursa, trofeus i altres necessitats vinculades a l’esdeveniment.