Andorra Recerca i Innovació (AR+I) presentarà dimarts vinent l'anàlisi de l'impacte de l'acord d'associació entre Andorra i la Unió Europea (UE). Ho farà en un acte públic adreçat a la ciutadania que se celebrarà a les 19 hores a l'auditori del centre de Formació Professional d'Aixovall. Prèviament, els autors del treball ho presentaran, durant el matí, als representants del Govern, les formacions adherides al pacte d'Estat, els grups parlamentaris del Consell General i, per últim, als mitjans de comunicació.

La presentació anirà a càrrec del coordinador del grup d’anàlisi política de l'AR+I, Yvan Lara, conjuntament amb els economistes de la consultoria Knowledge Sharing Network (KSNET), Pablo Tucat i Jorge Díaz, que han col·laborat en l’anàlisi amb l’elaboració de l’estudi d’impacte econòmic.

L'accés a la presentació pública és lliure, però a causa de l’aforament limitat de l’auditori es requereix reservar per mitjà d’un correu electrònic a l’adreça info@ari.ad. La presentació es retransmetrà en directe i en obert a través del canal de youtube de l'AR+I, i quedarà enregistrada i pujada a la web www.ari.ad a disposició de l’usuari. Un cop acabada la presentació a la ciutadania s'obrirà, al mateix auditori, un torn de preguntes amb la participació dels tres ponents.

El coneixement del contingut d'aquest treball arriba després que el Govern hagi dedicat diverses reunions de poble per explicar les característiques de l'acord i que Andorra Endavant (AE) presentés el seu particular estudi d'impacte. En principi, si res no canvi, el referèndum de validació per part de la ciutadania se celebrarà la primavera de l'any vinent.