Tot i que caldrà veure com s’acaba concretant els propers dies, els grups parlamentaris de l’oposició han rebut amb bons ulls la proposta del cap de Govern, Antoni Martí, per tal que els presidents de grup s’incorporin a la delegació andorrana que negocia l’acord d’associació amb la Unió Europea, un gest que han qualificat de “positiu”.
El president del grup parlamentari liberal, Josep Pintat, malgrat voler ser prudent a l’espera de contrastar la proposta amb els assessors de la formació, sí que va admetre que la proposta del cap de Govern “estableix un precedent que no s’havia fet mai i donarà potser un altre caire molt diferent a les negociacions i una visió de major transparència”.
Pintat, que va recordar que aquest oferiment té lloc després de la proposta que va plantejar la seva formació, va valorar també de forma positiva que es portin a terme dues reunions de caire polític, una abans i l’altra després de cada ronda negociadora amb la UE, ja que, a diferència del que s’ha anat fent fins ara més de caràcter tècnic, les trobades podran servir per “establir una estratègia en la negociació”.
A més a més, el president del grup liberal va advertir que si finalment “es fa aquest camí” hi ha un punt de partida que cal tenir present, com és “fer el punt d’on estan exactament el nivell de les negociacions, perquè nosaltres tenim la informació que tenim, coneixem el que coneixem i potser no sabem prou el detall ni l’estratègia de tot el que s’està fent”.
Des del grup mixt, el conseller general del Partit Socialdemocràta (PS) i president del grup, Pere López, va assegurar entendre la proposta com una “fórmula” perquè el grup liberal, que no va voler entrar al pacte d’Estat, participi de “manera més activa”. 
Així mateix, López va destacar que des de la seva formació “no farem cap objecció a la fórmula en concret”, ja que qualsevol mecanisme “que permeti reforçar la posició andorrana envers aquesta negociació per nosaltres és positiva”. Tot i això, el parlamentari del PS va apel·lar també a veure “com es concreta els propers dies”.
Per la seva part, el conseller general de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Víctor Naudi, que va “lamentar” el fet d’haver conegut la proposta a través dels mitjans de comunicació i ho va considerar “un mal començament” si realment vol implicar totes les forces parlamentàries”, considera que la iniciativa “arriba tard”, malgrat admetre que “pot ser bona”.
En aquest sentit, Naudi va posar en dubte que la proposta sigui realment amb voluntat d’avançar i va qualificar el gest de caire més “personal” del cap de Govern per anotar-se un punt, ja que, al seu parer, és contradictori que “fa quatre dies anunciés que possiblement escurçarà la legislatura i quatre dies després faci aquest oferiment per treballar de cara a un futur sabent que als participants d’aquestes negociacions en pocs mesos se’ls acabarà el mandat”.