Ja es poden adquirir els tiquets per participar al dinar popular de Lo Mandongo, a l’oficina de Turisme de la Massana. Aquesta festa neix gràcies a la proposta de la Confraria de Sant Antoni amb l’objectiu de donar a conèixer les tradicions i, en concret, la matança del porc. Per això l’àpat popular consistirà amb un trinxat i carn de porc a la brasa, que s’haurà preparat prèviament a la mateixa plaça de l’Església, perquè els visitants puguin descobrir l’elaboració de les diferents peces i productes derivats del porc. El dinar començarà a les 13 h i s’espera repartir al voltant d’unes tres-centes racions. Tot i que hi haurà alguns tiquets disponibles a la mateixa plaça es recomana adquirir-los de forma anticipada.

A partir de les 10 h, els membres de la Confraria ja estaran tallant les diferent peces i preparant la carn, a l’estil de les antigues mandongueres. Al punt del migdia hi haurà una xerrada-col·loqui del comunicador i historiador Alfred Llahí amb diversos padrins de la parròquia, que explicaran com es feia antigament la matança del porc. A més, es podran veure estris antics, com la pastera, l’aparell per trinxar la carn o el bastó per netejar els budells. També es podran veure fotografies antigues cedides per una casa de la parròquia. En aquest sentit, el Comú de la Massana anima a tothom que tingui fotografies relacionades amb aquesta tradició a portar-les a Tràmits per poder-les compartir i anar construint un relat sobre les tradicions massanenques.