Com toca, tractant-se de la Seu, el punt de trobada és la font del passeig Joan Brudieu. Des d’allà on tothom  a la ciutat es dona cita, també arrencarà la manifestació que, per aquesta tarda, convoca Pirineu Viu amb l’expectativa que sigui multitudinària –s’han marcat el repte de sumar un miler de persones. 
La manifestació serà el punt central d’una jornada reivindicativa, que durant tota la jornada –festiva a Espanya–  desplegarà diversos actes de caràcter familiar i xerrades, incloent-hi un dinar, i finalitzarà, després que recorri els carrers de la ciutat, amb una programació de concerts al pavelló municipal.
La manifestació compta amb el suport d’una quarantena d’organitzacions del món de la cultura, col·lectius ecologistes, feministes, laborals, sindicats d’habitatge, la Coordinadora d’habitatge digne d’Andorra, casals i ateneus del Pirineu. A més a més Unió de Pagesos, el Sindicat de Llogateres i l’Assemblea Catalana per la Transició Ecosocial, criden a “convertir la manifestació del Pirineu en una mobilització de país”. Des de l’àmbit polític, Catalunya en Comú ha anunciat una àmplia representació: acompanyant els membres de la Seu en Comú i dels Comuns de l’Alt Pirineu i Aran també hi seran el portaveu del Grup Parlamentari dels Comuns al Parlament de Catalunya, David Cid; Lídia Muñoz com a responsable d’organització de Catalunya en Comú, i Txell Teruel, coordinadora de la formació a l’Alt Pirineu i Aran.
Pirineu Viu continua desgranant els motius amb què criden a manifestar-se. “La gent jove ha de marxar, els treballadors andorrans han de baixar a viure a la Seu, metgesses i mestres estan renunciant a places perquè no troben un lloc on viure”, insisteixen, i per això cal “una manifestació massiva, plural i combativa” exposa Arnau Corberó, portaveu del moviment.
 Des de Pirineu Viu exposen que “el jovent cada cop té més dificultats per poder viure al Pirineu a causa de la feina precària, lligada al sector turístic, i l’augment del preu de l’habitatge.” A més a més, denuncien que no només afecta el jovent, sinó que cada cop més persones “d’Andorra han d’anar a la Seu, treballadors de Cerdanya expulsats cap al Berguedà, del Pallars Sobirà al Jussà, mentre que hi ha expulsions constants a la Vall d’Aran”.

Els organitzadors mostren satisfacció que la manifestació hagi estat convocada per més de 40 organitzacions pirinenques d’índole diversa. A més a més, consideren significatiu que “mentre que els  governs ens voldrien dividits, s’han trobat treballadors de banda i banda de la frontera amb Andorra units per dir que prou, que no podem seguir així”.