El Cirque du Soleil tornarà aquest juliol a Andorra, si la pandèmia no ho impedeix, amb l'espectacle MUV. Una de les principals novetats després de dos anys sense funcions serà que ja no hi haurà possibilitat d'adquirir entrades gratuïtes. Es mantindrà encara el doble format de públic assegut i públic dempeus, però per a aquest últim cas s'ha establert un preu "simbòlic" de 5 euros. "El gratuït ja s'ha acabat, comencem una nova era del Cirque a Andorra", ha apuntat el director general d'Andorra Turisme, Betim Budzaku durant la presentació del nou espectacle. Segons el director de producte i nous projecte de l'entitat, Enric Torres, fixar una tarifa també per a les entrades dempeus "ajuda a valoritzar l'espectacle" i alhora redueix les baixes d'última hora d'aquelles persones que reservaven entrades gratuïtes i finalment no hi assistien.


Tal com ja s'havia presentat anteriorment, recordem que l'actuació d'aquest any s'havia anat posposant des del 2020 a causa de la crisi sanitària, MUV s’inspirarà en els grans èxits de la música dels darrers anys i tindrà un DJ com a personatge principal. Com és habitual combinarà actuacions acrobàtiques amb ball però en aquest ocasió es destacat el fet de ser un espectacle "immersiu" on el públic serà una part important i participarà de forma activa.


La carpa s'instal·larà a l'aparcament de Prada Casadet, just davant del Govern i les actuacions es concentraran durant el mes de juliol (del 2 al 31). Tot i que inicialment s'havia previst incrementar el nombre de funcions, passat de 22 a 26, finalment s'ha considerat "més escaient" mantenir-se en les 22. Així, hi haurà actuació cada dia excepte els diumenges i els dilluns, amb la salvetat de l'últim diumenge de mes que s'ha previst per fer l'actuació de tancament.


Un altre dels objectius que s'havien fixat des d'Andorra Turisme era que totes les entrades fossin assegudes, però "això ens obligava a perdre molta capacitat, perdíem unes 1.200 persones", ha explicat Budzaku. Tenint en compte els dos anys d'aturada de les representacions, s'ha decidit mantenir opcions de cadira i de peu. Així, de les 5.000 persones que es preveuen per funció (110.000 assistents en total), pràcticament 3.000 estaran assegudes i les 2.000 restants de peu. Com s'ha dit, qui estigui dret pagarà 5 euros, mentre que les entrades per estar assegut mantenen el preu del 2019: 20 o 22 euros entre setmana (en funció de si el seient està més centrat o és més lateral) i 23 o 25 euros els caps de setmana. Budzaku ha insisit que el fet que l'espectacle sigui 100% de pagament busca "un concepte més prèmium". "Durant 7 anys hem tingut ocupacions quasi del 100%, ara considrem que podem agafar aquest risc i ens serveix com un test. Considrem que és l'any adequat sempre que la pandèmia ens respecti".


El cost de l'espectacle no s'ha modificat, puja a 2,6 milions dels quals ja es van avançar 764.000 euros abans de la pandèmia. Des d'Andorra Turisme s'espera que el retorn econòmic per al país pugui arribar als 21 milions.


Des d'avui mateix s'ha fet arribar el material al sector turístic perquè pugui començar a reservar les entrades que podrà comercialitzar en forma de paquet conjuntament amb nits d'hotel, mentre que serà a partir del mes que ve quan es començarà la venda d'entrades per al públic general. Torres no descarta que les agències de viatge també puguin fer paquets d'entrada+nit d'hotel+vol des de Madrid.