Amb l’objectiu de “sensibilitzar” la gent gran perquè es “trobin més còmodes davant depèn de quin tipus de situació i, per tant, puguin saber actuar” L’espai de Creand Fundació ha acollit aquest dilluns la xerrada ‘Urgències mèdiques’, que ha anat a càrrec de Pep Toló, formador de la Creu Roja Andorrana. L'acte ha comptat amb una vintena d'assistents.
Tenint en compte els malaurats fets ocorreguts a València amb la DANA, el que s’ha abordat molt especialment ha estat “la reducció del risc”, què cal fer davant determinades situacions d’emergència. També s’ha aprofitat per parlar de “la protecció en el nostre dia a dia”, en l’entorn més domèstic, per intentar evitar accidents. A més, durant la xerrada s'ha incidit en l’alerta, i en els passos a tenir en compte davant una situació de perill, com per exemple a qui cal trucar i s’ha aprofitat també per parlar del “malestar”, tenint en compte que “moltes vegades tenim problemes a l’hora de visualitzar quan una persona es troba malament” i què cal fer per millorar aquesta situació. En el marc del taller, s'ha presentat el programa de teleassistència, un sistema que permet una persona que està sola avisar en cas d’emergència o urgència.
Certes recomanacions que s’han fet durant la formació han estat que en el cas de la protecció en el nostre entorn el que cal tenir en compte “sobretot” és “no utilitzar depèn de quin tipus de mobiliari a casa o intentar evitar-lo” o el fet de no sobrevalorar el fet de sentir-se segur en caminar “sense cap mena d’ajuda externa” com pot ser un caminador o un bastó “ja que d’aquí venen certs tipus d’accidents” i, per tant, s’ha incidit en la importància de “protegir-se” i prevenir cert tipus de situacions.