La tercera edició de l’Andorra Taste, sota el lema Altitud versus latitud i amb la cuina nòrdica com a gran protagonista, ha arrencat avui a la sala del Prat del Roure d’Escaldes-Engordany convertit ja en una cita del tot consolidada i com un atractiu turístic de “qualitat”. Si més no en aquest aspecte han coincidit el ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, i la cònsol major escaldenca, Rosa Gili, en la inauguració del certamen, que compta amb xefs destacats de Dinamarca, Suècia, Finlàndia i Noruega.

I és que per Torres, “en un moment en què el visitant busca cada cop més experiències autèntiques, l’Andorra Taste ens posiciona com un destí que combina la bellesa de l’entorn natural amb una oferta culinària cada cop més excepcional”. I en aquesta línia, ha remarcat que l’esdeveniment “reafirma el compromís amb la qualitat, la sostenibilitat i la promoció de la cuina d’alta muntanya com a motor turístic i cultural del país”.

En una línia similar, Gili, que ha reiterat la proposta que de cara a futures edicions part del certamen es pogués desenvolupar a la part alta de la parròquia després de la remodelació que s’hi haurà portat a terme, ha assegurat que l’Andorra Taste “és el tipus d’esdeveniments que hem de tenir, hem de cuidar i que s’ha de reproduir”, a la vegada que ha incidit que és “un projecte de país que posa Andorra al calendari internacional d’esdeveniments gastronòmics, aporta talent al país i genera sinergies”.

Precisament, la generació de sinergies ha estat un dels aspectes que també ha destacat el titular de Turisme i Comerç, que ha recordat que el mes vinent es presentarà el pla gastronòmic nacional, un document que s’ha elaborat durant l’últim any i mig i que contindrà moltes propostes a l’entorn de la gastronomia.

També el el director de Vocento Gastronomía, Benjamín Lana, s'ha mostrat convençut que la llarga llista de ponents internacionals, cuiners i membres del sector gastronòmic andorrà “alimentaran el foc necessari per avançar cap a la construcció del corpus i els valors de la cuina d’altura, de la nova cuina andorrana, que farà sentir orgullosos els ciutadans del país i atraurà visitants per la seva veritat i singularitat”.

La trobada professional s’allargarà fins divendres, quan per primera vegada se celebrarà una jornada de descoberta que permetrà als participants conèixer en primera persona els paisatges i productes d’Andorra. Aquell migdia es donarà pas a les jornades populars, on es podran degustar una vintena de propostes de cuiners del país, un més que l’any passat.