Des d'aquest mateix divendres i fins el 10 de novembre vinent, Canillo acollirà la primera edició de la Quinzena de la Nova Cuina Canillenca, unes jornades que busquen potenciar la gastronomia local, destacant l'ús de productes autòctons i receptes tradicionals adaptades als gustos contemporanis, segons s'ha informat des del departament de Promoció Turística i Comercial del Comú de Canillo.
Tot i les condicions de terreny i climatologia extremes de Canillo, la parròquia és rica en ingredients que es troben al seu entorn natural. Els boscos i les muntanyes ofereixen bolets, fruits vermells i animals de caça, mentre que les zones agrícoles permeten la cria de vaques, vedells, cabres i ovelles, consolidant la identitat ramadera del territori. També hi ha verdures i fruites que creixen als jardins i horts de les cases.
En aquesta línia, la Quinzena de la Nova Cuina Canillenca proposa menús que utilitzen aquests productes locals per excel·lència. Ous ecològics, embotits tradicionals, mels, melmelades i licors formen part d'una oferta de proximitat, que els restaurants participants transformen en plats únics, basats en receptes tradicionals o noves creacions que fan valdre els sabors de Canillo.
Aquesta primera edició comptarà amb nou restaurants participants que presentaran menús dissenyats amb ingredients provinents de la parròquia que es destaquen en cada menú, amb opcions que van des de plats clàssics fins a propostes més innovadores de la Nova Cuina Canillenca. Els restaurants participants en aquesta primera edició son: Borda del Rector, Cantina dels Racons, La Cort del Popaire, Llar de l’artesà, Don Giovanni Soldeu, Sol i Neu Club Hermitage, Blót, Nor i El racó del Simó. Els menús proposats oscil·len entre els 20 i els 70 euros el menú per persona en funció del tipus de cuina i productes que s’ofereixen.